Administratoriams taikiai susitarti nepavyksta

Esame ne kartą rašę apie situaciją, kaip dvi daugiabučių namų administratorių įmonės – „Šakių šilumos tinklai“ ir „Mano būstas Dainava“ – nesusitaria dėl dviejų miesto daugiabučių renovacijos administravimo, o vėliau šis ginčas persikėlė į teismus. Šią savaitę vyks dar vienas aukštesnės instancijos teismo posėdis, kuriame šilumininkų įmonė nori įrodyti, kad konkurentai privalo kompensuoti patirtas išlaidas.

Kaip informavo „Šakių šilumos tinklų“ direktorius Raimondas Rauckis, po pastarojo teismo jų įmonė norėjo susitarti su konkurentais taikos sutartimi bent jau dėl to, kad šie apmokėtų sąnaudas, kurias bendrovė patyrė ruošdama Šakių miesto Draugystės tako 4-uoju numeriu ir Vytauto 19-uoju numeriu pažymėtus namus renovacijai. Tiesa, direktorius neįvardijo konkrečios sumos, nes tai esą derybų objektas ir, kol vyksta teisminiai ginčai, jos nevalia atskleisti. Iki realių renovacijos darbų pradžios tebuvo likę labai nedaug, tačiau abiejų namų gyventojai staiga sugalvojo pakeisti renovacijos administratorių. Kaip žinia, administratoriams nepavykus susitarti dėl renovacijos dokumentų perdavimo, ginčai tarp įmonių persikėlė į teismus, o ankstesnių teismų sprendimai šilumininkų įmonei buvo nepalankūs – liepta perduoti konkurentams namo renovacijos administravimo dokumentaciją, o apie patirtų sąnaudų padengimą teismo sprendime nebuvo užsiminta.
 
Iš pradžių R. Rauckis buvo informavęs rajono tarybos narius, jog bandys kalbėtis su tų dviejų namų atstovais, tartis taikiai, kad būtų kompensuotos bent jau jų įmonės patirtos išlaidos rengiant renovacijai namus. Tačiau pastarojo nuotoliniu būdu vykusio savivaldybės Ūkio ir verslo komiteto pasitarimo metu direktorius informavo, kad su namo atstovais nepavyksta susitarti ir jie lauks aukštesnės instancijos teismo sprendimo.

„Laikas darosi ne sąjungininkas nei mums, nei kitai įmonei, nes brangsta medžiagos. Laikas eina, pasens investiciniai projektai, reikės iš naujo juos daryti. Jeigu teismas priims sprendimą, kad jiems atiduoti tuos dokumentus, o jie nekompensuoja mums tų patirtų išlaidų, tai faktiškai gausis, kad visi Šakių miesto gyventojai bus apmokėję jų paruošiamųjų darbų patirtas sąnaudas“, – kalbėjo R. Rauckis.

Priminsime, kad pernai gruodžio 28 d. Marijampolės apylinkės teismo Šakių teismo rūmai visiškai tenkino UAB „Mano būstas Dainava“ ieškinį ir teismas įpareigojo UAB „Šakių šilumos tinklai“ ieškovams perduoti minėtų dviejų daugiabučių namų atnaujinimo dokumentaciją. Tačiau, užuot tenkinę šį sprendimą, „Šakių šilumos tinklai“ sausį apskundė jį aukštesnės instancijos teismui, o ir dabar, nepavykus taikiai sutarti bent jau dėl išlaidų kompensavimo, vėl vyks teismo posėdis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.