Lizingas ar paskola automobiliui – kuris variantas geresnis?

Kuomet svarstote naujo automobilio pirkimą, turbūt sunku apsieiti ir be minčių apie finansavimą. Jeigu norite įsigyti naują ar apynaujį automobilį, papildomos lėšos arba galimybė mokėti dalimis yra tikrai patogūs sprendimai. Tačiau taip pat galima sudvejoti dėl to, kuris iš finansavimo sprendimų yra geresnis? Iš tiesų, tai tiek paskola, tiek pirkimas lizingu turi savų privalumų ir trūkumų. Priklausomai nuo situacijos bei požiūrio į finansų valdymą, abu sprendimai gali nešti didžiulę naudą. Šiame straipsnyje palyginsime auto paskolą ir lizingą bei išsiaiškinsime, kuris variantas jums yra geresnis.
 
Ką svarbu žinoti apie automobilio paskolą?

Žvelgiant iš bendros perspektyvos, paskola automobiliui yra labai lanksti finansinė paslauga. Gavę paskolą jūs nebūsite taip apriboti, kaip imdami lizingą. Omenyje turime tai, kad galėsite visiškai lengvai ir laisvai išsirinkti pardavėją ir pirkti tokį automobilį, kokio norite. Lizingo bendrovės to neleidžia ir beveik visuomet reikalauja pirkti iš salono arba licencijuoto dilerio. Privatūs pardavėjai patys dažnai nenori parduoti lizingu.

Automobilio paskola gali turėti kiek didesnes palūkanas, tačiau geriausių paskolų pasiūlymai jau labai mažai skiriasi nuo lizingo sprendimų. Detalias sąlygas pamatysite kiekvienos bendrovės puslapyje. Pavyzdį ir svarbiausius skaičius, susijusius su paskola automobiliui galite paskaityti čia.

Paskola jūsų taip neįpareigos skubėti su pirkimu. Pasiėmę paskolą geromis sąlygomis jūs galite neskubėti, išsirinkti patinkantį pasiūlymą skelbimuose arba užsisakyti norimą automobilį iš kurio nors tiekėjo ir tik tuomet patvirtinti pirkimą. Be to, jūs iš karto tampate transporto priemonės savininku ir ją galite eksploatuoti kaip norite. Minusas tik tas, kad pasiskolinti įprastai galima iki ~10 000€ sumas (ar šiek tiek daugiau). Dėl to premium segmento automobilių pirkėjams kai kada nepakanka šio finansavimo sprendimo ir jie tiesiog turi rinktis lizingą, nors galbūt verčiau imtų paskolą.

Ką svarbu žinoti apie auto pirkimą lizingu?

Lizingas yra dažniausiai naudojamas pirkti brangesnes transporto priemones arba tuomet, kai jos perkamos su labai aiškiu tikslu (pvz., įmonės naudojimui ir pnš.). Dėl to, kad labai apribojamos naudojimo galimybės (pvz., perkant sau nebus galima dirbti pavėžėju arba naudoti automobilio komerciniais tikslais, jo modifikuoti ne pagal paskirtį ir t.t.), lizingo neapsimoka imti tiems pirkėjams, kurie tikisi daugiau naudojimo laisvės.

Be to, lizingo bendrovės reikalaus didesnių investicijų į automobilį. Jį privalėsite aptarnauti tik autorizuotuose servisuose, turėsite pasirinkti KASKO draudimą, įsigyti bei sumontuoti standartus atitinkančią signalizacijos sistemą.

Lizingas nuo paskolos paprastai išsiskiria žemesne palūkanų norma – mažesniais administravimo mokesčiais. Be to, beveik nėra lubų, kokios vertės automobilio pirkimą galima daryti lizingu, todėl tai yra vienintelis pasirinkimas, jeigu reikia finansuoti prabangaus, keliasdešimt ar net daugiau nei šimtą tūkstančių eurų kainuojančio auto pirkimą. Norint pirkti lizingu, reikia, kad pardavėjas paruoštų komercinį pasiūlymą, automobilis būtų apžiūrėtas servise ir atitiktų kitus lizingo bendrovės keliamus reikalavimus.

Verdiktas

Žvelgiant į situaciją iš visiškai nešališkos pusės, galima pasakyti, kad paskola automobiliui yra daug lankstesnis sprendimas. Dėl to, kad automobilį galima eksploatuoti taip, kaip norite, modifikuoti, tobulinti ir aptarnauti jums patogiausiu būdu, ilgainiui tai tikrai bus patogesnis sprendimas. Visgi paskola ne visada patenkins finansinius poreikius (gali būti per maža pirkinio finansavimui). Tačiau bendrai – tai yra pranašesnė finansinė paslauga už lizingą.

Užs.Nr.d-0118

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.