Trišalei verslo tarybai vadovaus žemdirbių atstovas

Antradienį į posėdį rinkosi trišalė verslo taryba, išsirinkusi naują pirmininką ir pavaduotoją. Nuo šiol tarybai vietoj verslo atstovo Arūno Tarnausko vadovaus žemdirbių atstovas Rimantas Valiukas, pavaduotoja išrinkta valdžios atstovė, tarybos narė Rasita Grincevičienė.

Tiesa, persirinkti pirmininką nebuvo labai paprasta, nes R. Valiukas kurį laiką į posėdį visai neprisijungė, jį buvo bandoma „sužvejoti“ telefonu, o prisijungęs tuoj pat atsijungė, ir nors vienabalsiai buvo išrinktas pirmininku, posėdžio, kaip priklausytų, toliau nevedė. R. Valiuko pavaduotoja išrinkta R. Grincevičienė, nors ji pati svarstė, ar su jos kandidatūra viskas tvarkoj, kadangi ši taryba yra kaip patariamasis organas valdžiai, o ji – valdžios atstovė. Tačiau Šakių verslo informacijos centro direktorė ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių narystės koordinatorė Daiva Palukaitienė paaiškino, kad taryba lygiomis dalimis susideda iš trijų dalių – žemdirbių, verslo bei valdžios atstovų. Būtent pastarieji pasibaigus šiai kadencijai turėtų perimti ir tarybos pirmininkavimo vairą, mat pagal nuostatus pirmininkas renkamas rotacijos principu. Be to, iš tarybos nusprendė trauktis žemdirbių atstovas Linas Kriaučiūnas, vietoj kurio čia darbuosis Vidmantas Muraška. Kadangi tiek išrinktasis pirmininkas, tiek pavaduotoja toliau posėdyje dalyvauti negalėjo, darbą toliau tęsė jau buvęs pirmininkas A. Tarnauskas.
 
Ūkininkas Ramūnas Kaunas apskritai abejojo trišalės tarybos naudingumu ir sakė: „Daug kas buvo siūloma, bet savivaldybės taryboje nepritarta, dėl to žemdirbių atstovai net atsisakė dalyvauti, nes labai maža naudos.“

Meras Edgaras Pilypaitis teigė, kad siūlymų laukiama visuomet, tik iš žemdirbių pusės siūlymai būna tokie pat – mažinti mokesčius.

„Aš ne prieš lengvatas, bet tada susitarkime, ko nedarome“, – teigė rajono vadovas.

Anot A. Tarnausko, trišalė taryba apskirtai gali pasakyti savo nuomonę vienu ar kitu klausimu ir valdžiai tai būtų tam tikras argumentas, tačiau jis svarstė, ar vieni kitų nedrįsta, ar tiesiog neišnaudojamos turimos pozicijos. Pavyzdžiui, aistras keliantis valgyklų optimizavimo klausimas – ar negalėtų savo žodį ir matymą tarti trišalė taryba? A. Tarnauskas mano, kad tikrai gali, bet niekas į ją nesikreipė.

Susitikimui einant pabaigos link R. Kaunas siūlė idėją dėl žemdirbių turgelio įrengimo, kuriame galėtų būti prekiaujama tik žemės ūkio produkcija. D. Palukaitienė iškart patikino, kad bet kuriuo atveju šią veiklą turėtų kažkas administruoti, už ją atsakyti ir pan., patarė kalbėtis, bendradarbiauti su jau veikiančiomis organizacijomis, pavyzdžiui, maisto tvarkytojo pažymėjimą jau vėl turinčiu Zanavykų turgumi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.