Prie Šakių kuriasi vandenlenčių parkas

mikelaitis paulius
MB „Apolas“ direktorius Paulius Mikelaitis sieks supažindinti šakiečius ir rajono gyventojus su vandens sporto kultūra. D. Pavalkio nuotr.

Raminta MAJAUSKAITĖ

Jau nuo ankstyvo šių metų pavasario šakiečių dėmesį traukia Valiulių tvenkinyje kylantis vandenlenčių parkas. MB „Apolas“ vadovas Paulius Mikelaitis įgyvendina projektą siekdamas vystyti verslą Šakiuose ir sukurti naujų darbo vietų. Kalbamės su Pauliumi apie vandenlenčių parko statybas bei ateities planus.

Kaip atrodys parkas, jau galima įsivaizduoti. Paklaustas, kokia bus stovinčio namelio paskirtis, Paulius juokauja: „Apsigyvensiu. Ne kiekvienas gi prie ežero turi namą.“

 O jei rimtai, namelyje bus teikiamos klientų aptarnavimo paslaugos, bus įrengtas tualetas, dušas, persirengimo kambarys bei sandėlio patalpa įrangai. Ant namelio stogo P. Mikelaitis planuoja sukurti ir poilsio zoną. Projekte numatyta pastatyti netgi dvi vandenlenčių parko sistemas, tiesa, pirmiausiai jis nori pasižiūrėti, koks srautas žmonių susidomės šia veikla, tad kol kas bus galima pasidžiaugti tik viena lynų sistema. Prie šių vandenlenčių sistemų numatytos ir dvi terasos, skirtos startavimui.
P. Mikelaitis su estais jau pasirašė sutartį dėl vandenlenčių lynų sistemos statymo: „Pamatai jau išlieti, po ilgų paieškų ir derybų, pagaliau pradėti ir pirmosios sistemos statymo darbai. Dar po kelių savaičių tvenkinyje atsiras ir sumontuoti tramplynai, skirti pažengusiems plaukikams, tačiau neturintiems įgūdžių išsigąsti nederėtų. Parke dirbs gerai apmokyti instruktoriai, kurie bus pasirengę atskleisti visas plaukimo paslaptis“, – paaiškina P. Mikelaitis.

„Pažįstami, kurie kartu su manimi yra išbandę šią pramogą, nė kiek nesigailėjo – kai pramoksti, tai labai smagu. Pats pirmąkart pabandžiau prieš maždaug dvejus metus. Esu matęs ir jaunų, ir vyresnio amžiaus žmonių, užsiimančių vandenlenčių sportu“, – pasakoja Paulius.

mikelaitis paulius2
Šakietis Paulius Mikelaitis pasirašė sutartį su estais ir jau pradėjo vienos vandenlenčių sistemos statymo darbus. D. Pavalkio nuotr.

Paklaustas, kaip kilo pirmosios mintys būtent apie tokį parką, projekto vadovas atvirauja, jog yra „idėjinis žmogus“, kuris jau seniai norėjo Šakius supažindinti su vandens sportu. Be to, Pauliaus draugas turi kelis panašius vandenlenčių parkus, tad paskata buvo ir tai, be abejo, labai pravertė draugo suteikta pagalba, jo konsultacijos, patarimai.

Žinoma, pirmiausiai buvo kalbėtasi su „Motorsport LT“, kurie ten vykdo veiklą, ir užsiimti idėjos įgyvendinimu buvo galima tik sulaukus įstaigos vadovų pritarimo. Iškart po to imtasi ieškoti žemės, kur būtų galima vykdyti statybą – čia geranoriškai pažiūrėjo ir idėją palaikė ūkininkas Mindaugas Martinaitis su žmona Jurgita.

„Visa parko sąmata jau su dviem lynų sistemomis, terasomis, aplinka, konteineriais bei kita reikalinga įranga  – apie 250 tūkst. eurų. Greitai didžiulė suma susideda. Šakių krašto VVG skyrė 48 tūkst. eurų“, – pasakoja projekto vadovas.

Kaip teigia Paulius, vandenlentėmis, įsigijus hidrokostiumus, tam gerai pasiruošus, plaukioti galima jau nuo ankstyvo pavasario iki kol vėl vandenį padengs plonas žiemos ledukas.

„Parku jau domisi tiek šakiečiai, tiek netoliese gyvenantys sporto mėgėjai. Norisi savame krašte sukurti vietą, į kurią galėtume pakviesti jaunimą, norintį išbandyti vandenlenčių sportą, vietą, kurioje galima smagiai praleisti laiką, gal kada ir kokį muzikinį vakarą suorganizuoti, paskatinti į didesnius miestus išvykusius šakiečius dažniau sugrįžti į gimtinę“, – planais dalijasi P. Mikelaitis.

Vandenlenčių parko puslapis internete jau sukurtas, tačiau kol kas dar viešai neprieinamas. Puslapyje bus galima rasti visą reikalingą informaciją apie parką, nuotraukas bei užsirezervuoti tinkamą laisvą laiką pasiplaukiojimui. Visgi paklaustas, kada oficialiai vandenlenčių parkas startuos, M. Mikelaitis nenori žadėti, jog šakiečius pavyks nudžiuginti dar šį sezoną.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.