Namelis medyje – karantino produktas

namelis medyje
Verslininkas Arūnas Danielius karantino laikotarpį išnaudojo prasmingai – įrengė nakvynei bei pasibuvimui gamtoje skirtą namelį medyje. D. Pavalkio nuotr.

Varnėnų choras skambiai savo giesmėmis pasitinka kiekvieną pas girėniškį Arūną Danielių užsukantį svečią. Šakių gitaristų klubo vadovas, verslininkas, „Bičnamio“ kaimo turizmo sodybos savininkas A. Danielius jau daugelį metų užsiima patalpų nuoma šventėms. Prie ką tik šioje sodyboje pririnktų šaltmėčių arbatos puodelio kalbamės su A. Danieliumi apie karantino laikotarpiu įvykusius pasikeitimus.
 
Pavasario pradžioje A. Danielius pradėjo namelio medyje statybas: „Tai – tikras karantino produktas. Prireikė keturių mėnesių įrengti šiam nameliui, bet jeigu nori išlikti rinkoje, turi klientams vis siūlyti kažką naujo ar įdomaus. Kadaise stovėjo čia, šalia sodybos, troleibusas, skirtas nakvynei, prisimenu, kiek jis pritraukdavo susidomėjusių klientų...“

namelis medyje2
Namelis medyje nėra didelis, skirtas tik dviejų žmonių ar vienos šeimos nakvynei, bet, kaip akcentuoja šeimininkas, svarbiausia, kad yra jaukus. Kambarėlio langai atveria hipnotizuojantį kviečių lauko grožį, o restauruoti baldai sukuria patogią atmosferą.

Kaip pasakoja A. Danielius, jis norėjo, kad ąžuolas, esantis prie namelio, būtų ir pačiame namelio viduje, tačiau tai būtų sukėlę daug sunkumų, pavyzdžiui, tvarumo, lietaus bei apsisaugojimo nuo vabzdžių klausimais.

„Kadangi karantino metu užsakymų šventėms nebuvo, atsirado daug laisvo laiko. Beveik dvigubai praplėtėme „Bičnamio“ pokylių salę, o vėliau kilo mintis ir apie namelį. Pasitaiko daug pavienių lankytojų, ypač keliaujančių dviračiais. Norisi žmonėms, turistams, suteikti progą pasimėgauti tyra gamta. Štai čia, pažiūrėkit, baltoji kielė peri savo vaikučius“, – rodydamas į netoliese namelio susuktą paukščių lizdą pasakoja A. Danielius.

namelis medyje3
Verslininkas sako, jog daug medienos namelio statybai turėjo pats. Viena namelio siena padengta obelų lentomis, kurios, pasak šeimininko, iš jo sodo. A. Danielius primena: susitarus dėl nakvynės namelyje, yra galimybė užkurti ir pirtį ar kubilą, o dušą, tualetą ir kitus patogumus galima rasti sodyboje. Tačiau ateityje prie namelio planuoja įrengti vieną lauko dušo kabiną. Savininkas žada pastatyti stendą su užrašu „Nakvynė“, kuris jau nuo gatvės kviestų pasisvečiuoti ne tik iš toli atvykusius turistus, bet ir pačius šakiečius.

„Esu žmogus kūrėjas, kaip sakoma, pats šoku, dainuoju ir bilietus parduodu“, – juokauja Arūnas Danielius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.