Patirtimis dalijosi ir šakiečiai

VšĮ Kaimo verslo ir rinkų plėtros agentūra „Litfood“ rugsėjo 30 d. Zyplių dvare surengė baigiamąją konferenciją „Sveikesnis maistas – geresnis gyvenimas“. Jos metu gerosios praktikos pavyzdžiais apie įgyvendinamus projektus dalinosi ir mūsų rajono bendruomenės, ūkininkai bei verslo žmonės.

Šakių krašto Vietos veiklos grupės(VVG) Vietos plėtros strategijos viešųjų ryšių specialistė Rima Rauktienė konferencijos dalyviams pristatė premjerą – VšĮ „PRIC“ sukurtą filmą apie Zanavykų kraštą. Kaip sekėsi Kidulių jaunimo ekologiniam klubui „Šerenta“ įgyvendinti projektą, kurio metu bendruomenės žmonės, besidomintys vaistažolininkyste, ekologija, dalyvavo mokymuose, praktiniuose bandymuose, patirtimi pasidalino klubo vadovė Inga Navlickienė.
 
„Projekto kulminacija – dalyviai kūrė Kidulių dvaro kvapą. Sukūrė keliolika skirtingų kvapo versijų, galiausiai buvo išrinktas vienas“, – pasakojo I. Navlickienė.

Kokio bendruomeninio verslo ėmėsi Voniškių kaimo bendruomenės centras, pasidalino jo pirmininkė Gitana Kuncaitienė. Moterys teikia dienos pietų paslaugą net trijų žemės ūkio bendrovių darbuotojams, taip pat Šakių teritorijos gyventojai aptarnaujami švenčių, renginių metu.

Ūkininkai Aida ir Valdas Juškai iš Giedručių pasakojo, kad įgyvendinę projektą ,,Juškų raugyklėlės verslo modernizacija“ rekonstravo pastatą, įsigijo įrenginius – automatizuotą gamybos liniją. Šiuo metu pagrindinis Juškų raugyklėlės asortimentas – rauginti kopūstai, raugintos morkos, virtų burokėlių ir raugintų kopūstų salotos, rauginti agurkai, raugintų kopūstų sultys.

 „Mūsų krašte pasigedau tikros lietuviškos pirties, gero kokybiško poilsio šeimai. Nusprendžiau tai sukurti Lekėčiuose. Pernai sulaukiau skambučio iš Šakių VVG, kad atitikau kriterijus ir gavau paramą. Tai buvo postūmis, investavus savo pinigus, pradėti rimtesnius darbus. Šiuo metu jau pastatytas pirties pastatas, poilsio namelis, lieptas, pavėsinė. Pasigendu Lekėčiuose ir maitinimo įstaigos“, –mintimis dalijosi lekėtiškis Dainius Venckūnas.

„Aš daugiau noriu, kad tie visi projektai turėtų išliekamąją vertę. Kad būtų skiriama parama ūkininkams, tiems žmonėms, kurie sukuria pridėtinę vertę“, – kalbėjo Šakių krašto VVG pirmininkas Juozas Dainelis.

Po sočių pietų „Kuchmistrų“ restorane konferencijos dalyviai ragavo gilių kavos, morkų saldainių, šermukšnių giros.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.