Parduotuvė vilios atrasti tiek gurmaniškus, tiek tradicinius skonius

nastia garden burbuline arbata3
„Nastia garden gourmet“ parduotuvės įkūrėja Valerija Gafurova džiaugiasi klientams galinti pasiūlyti ir vis didesnio populiarumo susilaukiančių burbulinių arbatų. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Apie mėnesį Šakiuose, E. Steponaičio gatvėje, jau veikia nauja ir gurmaniškus skonius patirti viliojanti „Nastia garden gourmet“ parduotuvė. Jos įkūrėja Valerija Gafurova juokauja, kad net nereikės vykti į Italiją, nes „Nastia garden gourment“ Italiją atveš į Šakius, mat čia bus prekiaujama ne tik jau gerai žinomais jų liofilizuotais ir net aukso medaliais įvertintais produktais, bet ir burbulinėmis arbatomis, aliejais, alyvuogėmis, sūriais...
 
Pasak V. Gafurovos, atidaryti fizinę parduotuvę paskatino patys klientai, vis dažniau išreiškiantys norą produktą paragauti, pačiupinėti, pauostyti, apžiūrėti, nes iki šiol faktiškai visa prekyba vyko internete. Tad, panašu, šakiečiams tikrai pasisekė.

nastia garden gourmet2
Parduotuvėje išties įvairus prekių asortimentas. Klientas čia gali įsigyti tiek pamėgtos ar dar neatrastos liofilizuotos produkcijos, tiek sūrių, jūros gėrybių, vietinių ūkininkų prekių ar net išskirtinės mėsos gaminių. D. Pavalkio nuotr.


Užsukus į parduotuvę galima rasti ne tik visą asortimentą jau žinomų ir pamėgtų „Nastia garden“ liofilizuotų (ir ne tik) produktų, bet ir Lietuvoje jau įvertintų gamintojų gaminių, tarp kurių aliejai, sūriai, kaip minėta, bus daug itališkos produkcijos, kurią jie patys atsiveža iš gamintojų. Tai ir sūriai, ir džemai, panakotos, grissini ar kitaip sakant duonos lazdelės. Bus galima įsigyti ir jūros gėrybių, alyvuogių, kurias mielai pasvers tokiais kiekiais, kokių pageidaus klientas.

„Galbūt kažką baido kaina, gal kažkas neragavęs, nežino, ar bus skanu, tai tikrai sversime ir kelias alyvuoges, kad žmogus atsirinktų, kas jam skanu“, – sako V. Gafurova.

Klientai čia ras ir  rajono ūkininkų bei gamintojų produkcijos: smidrų, putpelių kiaušinių, kanapių aliejaus, o visas asortimentas bus nuolat atnaujinamas.

nastia garden gourmet4
„Norime pakviesti palaikyti mažuosius Lietuvos gamintojus, paragauti jų gaminamos produkcijos“, – sako parduotuvės įkūrėja ir džiaugiasi, kad jau sulaukė kraštiečių palaikymo, kuris skatina dar labiau stengtis, ieškoti naujų produktų, gamintojų ar atvežti jau pamėgtą klientų produkciją.

Beje, klientų pageidavimu į parduotuvę atvežami jų pamėgti, išskirtinės kokybės mėsos gaminiai: iškaulinta triušiena, jautienos burgeriai, tomahawk, klientų vadinami kirvukais.

„Noriu suburti bendruomenę, kuri į „Nastia garden gourmet“ ateitų ne tik apsipirkti, bet ir diskuoti, ragauti, dalintis patirtimis, rekomendacijomis“, – mintimis dalijasi V. Gafurova.

Atskira vieta parduotuvėje skirta ir burbulinėms arbatoms, sirupams, vietoje bus daromi ir naminiai limonadai, kurių žadama po 10 įvairių ir skirtingų skonių, kad net ir išrankiausias klientas atrastų savo favoritą. Juolab kad mūsų krašte šiomis arbatomis prekiaujančių nėra, nors tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje ji vis labiau kopia į populiarumo aukštumas. Žinoma, čia bus galima įsigyti ir gardžios kavos puodelį, o juo mėgautis kad ir greta esančiame miesto skvere, skambant karilionui.

nastia garden gourmet3
Kainos, sako V. Gafurova, bus draugiškos, žadama taikyti ir nuolaidų bei akcijų, tad tikrai nereikėtų baimintis, kad kainos bus neprieinamos.

Kalbėdama apie „Nastia garden“ produkciją pašnekovė tikina, kad ji nuolat atnaujinama, ieškoma vis naujų skonių, kuriuos šakiečiai galės išmėginti vieni pirmųjų. Paklausta, ar negąsdina, jog galbūt sprendimas atidaryti parduotuvę Šakiuose nepasiteisins, ji nedvejodama sako, jog pagal pardavimus mato, jog būtent į Šakius išsiunčiama išties daug produkcijos, tad dabar žmonės galės jau pamėgtus gaminius įsigyti vietoje ir išbandyti siūlomas naujoves.

Be to, pasak moters, Šakiuose gyvena išsilavinę, norintys naujovių ir kokybiškų dalykų žmonės, tad ji viliasi, kad parduotuvėje sau tinkamą produktą ras tiek tradicinio, tiek ir egzotiško skonio pirkėjas. Tad pirmiausiai čia reikia ateiti, atėjus drąsiai išmėginti naujoves ir, žinoma, sugrįžti vėl ir vėl.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.