Biržoje įregistruota mažiau bedarbių

darbo_birzaŠakių darbo biržos duomenimis birželio mėnesį įregistruoti 276 bedarbiai (18 mažiau nei gegužės mėn.). Iš viso rajone mėnesio pabaigoje registruoti 2933 bedarbio statusą turintys asmenys. Per metus nedarbas Šakių rajone padidėjo 5,8 proc. Daugiausiai bedarbių rajone turi vidurinį išsilavinimą.

Birželio mėnesį įdarbinti 195 asmenys (32 daugiau negu gegužę). Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 72 asmenys (21 daugiau nei gegužės mėnesį). Per praėjusį mėnesį įregistruota gerokai mažiau laisvų darbų vietų – 108. Iš jų 81 skirta terminuotam, 27 – neterminuotam darbui. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo gyventojų surašinėtojams, laiškininkams, pardavėjams, elektromonteriams, apsaugos darbuotojams, dažytojams ir nekvalifikuotiems darbams atlikti.

Per praėjusį mėnesį paskirtos 68 nedarbo draudimo išmokos (25 išmokomis mažiau negu gegužę). Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones nusiųsti 72 asmenys (21 daugiau nei praėjusį mėnesį).
 
Bedarbių dalis nuo darbingo amžiaus gyventojų, lyginant su birželio 1 dienos duomenimis, sumažėjo 0,1 proc. ir sudarė 13,6 proc. Daugiausiai Šakių rajone yra vidurinį išsilavinimą turinčių bedarbių (59.7 proc.) ir nekvalifikuotų darbininkų (46.2 proc.). Mažiausiai (0.3 proc.) registruotų bedarbių neturi jokio išsilavinimo. Aukštąjį išsilavinimą, paskutiniais Šakių darbo biržos duomenimis, turi 121 asmuo (4.1 proc.).

Kalbant apie bedarbių skaičių seniūnijose, tendencijos nesikeičia. Didžiausia bedarbystė, kaip ir ankstesniais mėnesiais, yra Gelgaudiškio seniūnijoje (21 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų) bei Barzdų seniūnijoje (16.9 proc.). Šiose, kaip ir daugelyje kitų seniūnijų, didesnė bedarbystė yra tarp vyrų. Iš viso rajone yra 56 proc. bedarbių vyrų ir 44 proc. bedarbių moterų. Mažiausias nedarbas yra Plokščių (7.9 proc.) ir Kriūkų (8.9 proc.) seniūnijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.