Tikrino turgavietes

turgusRugpjūčio 6 dieną Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (AVMI) lankėsi Šakių miesto turgavietėse. Marijampolės AVMI darbuotojai patikrino visus turgaus prekeivius. Pas vieną jų buvo rastos ir konfiskuotos nelegaliai įsigytos prekės.

Rugpjūčio 6 dieną Šakių turgavietėje buvo atlikti operatyvūs patikrinimai. Pasak Marijampolės AVMI viršininko pavaduotojos Birutės Akucevičienės, konkretesnė informacija apie pažeidimus galės būti suteikta pasibaigus Mokesčių administravimo įstatyme numatytiems terminams, per kuriuos mokesčių mokėtojas gali apskųsti mokesčių administratoriaus veiksmus.

Šakių policijos komisariato suvestinės duomenimis, po patikrinimo buvo nustatytas intelektualinės nuosavybės teisės pažeidimas Šakių miesto prekyvietėje, E. L. priklausančioje prekybos vietoje. Laikant komercijos tikslais buvo aptikti 272 vienetai kompaktinių plokštelių su garso, vaizdo ir žaidimų programomis, kurios galimai neteisėtai pagamintos pažeidžiant intelektualinės nuosavybės teises. Taip pat buvo konfiskuotos pardavimui pateiktos 4 poros sportinių batelių, pažymėtų prekių ženklais „Nike“, kurie galimai neatitinka teisėtų gamintojų originalioms prekėms keliamų reikalavimų.
 
Marijampolės AVMI duomenimis, dažniausiai turgavietėse nustatomi šie pažeidimai: prekiautojai vykdo veiklą jos neįregistravę bei prekybos vietoje neturi prekių įsigijimo dokumentų.

Viršininko pavaduotojos B. Akucevičienės teigimu, Marijampolės apskrities valstybinė mokesčių inspekcija nuolat keičiasi informacija bei vykdo bendrus patikrinimus su kitomis institucijomis. Siekiant užkirsti kelią nelegaliai prekių apyvartai ir neteisėtai vykdomai komercinei veiklai, nuolat vykdomi patikrinimai ir turgavietėse. Marijampolės AVMI veiklos planuose numatyta šią kontrolę dar labiau stiprinti ir artimiausiu metu turgavietes tikrinti dar dažniau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.