Ūkininkų susirinkimas

valiukasSpalio 1 dieną Šakių kultūros centre vykusiame rajono ūkininkų susirinkime, kaip jau tapo įprasta, dalyvavo įvairių įstaigų atstovai, ūkininkų susirinko vos keletas. Specialistai pristatė žemės ūkio srities naujoves ir problemas.

Tradiciniame ūkininkų susirinkime dalyvavęs Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos Šakių žemėtvarkos skyriaus vedėjas Algirdas Vaičiūnas pranešė, kad su valstybiniu žemės fondu susijusi informacija iki lapkričio 1 dienos bus skelbiama Marijampolės apskrities tinklalapyje, o vėliau Nacionalinės žemės tarnybos interneto tinklalapyje.

Susirinkime kalbėjęs Rimantas Valiukas priminė, kad spalio 12 dieną vėl vyks mokymai. Be to, Ūkininkų sąjunga, vadovaujama R. Valiuko, po didžiojo darbymečio, spalio mėnesį, planuoja organizuoti pirmąjį susirinkimą. Manoma, jog susivieniję ūkininkai galės rezultatyviau spręsti žemės ūkio sferoje kylančias problemas. Pasak R. Valiuko, paskutiniu metu rajono ūkininkus itin dažnai kontroliuoja Darbo inspekcijos, mokesčių tarnybos darbuotojai. R. Valiuko teigimu, nuolatiniai tikrinimai trukdo ūkininkams dirbti. „Norime sudaryti darbo grupę, nes Lietuvoje nelegalų verslą vykdo tik 10 proc. ūkininkų. Įstatymas, pagal kurį numatyta net iki penkerių metų kalėjimas, bus taikomas visiems. Pirmą kartą bauda iki 10 tūkst., antrą kartą – iki 20 tūkst. litų“,- susirinkime kalbėjo R. Valiukas.
 
Be to, ūkininkams atstovaujantis R. Valiukas pabrėžė, kad Vyriausybės vadovas Andrius Kubilius klaidina ūkininkus dėl išmokų dydžių, kurias žada lygiai tokias pat, kaip ir pernai. Susirinkime garsiai pareikšta, kad Nacionalinė išmokų dalis mažėja, o Europos Sąjungos skiriama išmoka – didėja.

Žemės ūkio skyriaus vedėjas Alfridas Vigelis priminė, kad ūkininkai nepamirštų tvarkyti melioracijos griovius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.