Verslo ir valdžios diskusija būtų naudinga ir mūsų rajone

Lapkričio 23 dieną Marijampolėje vyko pirmasis regione verslo ir valdžios forumas „Verslo ir valdžios partnerystė: stipresnė savivalda, geresnis gyvenimas“. Pranešimą apie efektyvią verslo ir valdžios sąveiką skaitė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius dr.Vytautas Šileikis. Jis pateikė gražių bendradarbiavimo pavyzdžių Europoje.

Renginyje buvo aptartas verslo bendruomenės atstovavimas svarstant ir priimant svarbius regiono ir rajonų raidos sprendimus, savivaldos ir visuomenės grupių dialogo formos ir tradicijos, savivaldybių veiksmai ir verslininkų lūkesčiai gerinant verslo aplinką ir gyvenimo kokybę rajonuose.

Verslininkų ir valdžios forume dalyvavo ir mūsų rajono atstovai: Verslo informavimo centro direktorė Aurelija Baužaitė, UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Šlėderis, Verslo klubo prezidentas Arūnas Matusevičius.
 
A.Tarnausko manymu, norint susikurti geresnį gyvenimą, nereikia vien verkšlenti, dėl krizės, kad valdžia bloga – reikia veikti. Pasak UAB „Gulbelė“ direktoriaus, veikliausi ir iniciatyviausi dažniausiai būna verslininkai. „Šakiuose jau dešimtus metus gyvuojantis Verslo klubas galėtų tapti dialogo su valdžia pradžia. Atmetus konkurenciją, interesų konfliktus reikėtų išmokti veikti kartu. Tai, galbūt, būtų iššūkis, tačiau šis iššūkis pačiu laiku“, - sakė A.Tarnauskas, įžvelgdamas verslo ir valdžios partnerystėje geresnės ateities rezultatus.

Verslo informavimo centro direktorė mano, kad panašią diskusiją būtų naudinga ir reikalinga surengti Šakių rajono verslininkams ir valdžios atstovams, draugiškai pasvarstyti, ką jie galėtų bendrai nuveikti gerindami žmonių gyvenimo kokybę, kad žmonės liktų rajone, kad visi kartu galėtų išgyventi šį sunkmetį, o ne ieškotų geresnio gyvenimo svetur. Jos nuomone, valdžia turėtų daugiau padėti mūsų verslininkams, nes jie ne tik pagrindiniai renginių rėmėjai, bet ir mokesčių mokėtojai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.