Sudarė komisiją

Vakar rajono meras Juozas Bertašius sudarė specialią komisiją, kuri per savaitę turi patikslinti Atliekų tvarkymų taisykles. Jos turi atitikti rajono tarybos priimtus sprendimus.

Apie šiukšlių problemas jau rašėme ne kartą. Ne kartą įvairūs sprendimai buvo priiminėjami ir rajono taryboje. Tačiau, kaip teigė J. Bertašius, situacija nesikeičia, žmonėms kyla begalė klausimų. „Galiu užtikrinti, kad jokie raštai be parašo negalioja. Jie yra niekiniai. Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) specialistai turi susitikti su žmonėmis ir raštiškai pasirinkti, kas jiems patogiau. Tik tada gali siuntinėti raštus“, - kalbėjo meras.

Pirmadienį sudaryta komisija į kurios sudėtį įeina administracijos direktoriaus pavaduotojas Arvydas Šlėderis, Ūkio skyriaus specialistė Aušra Sliziauskienė, juristė Jūratė Šneideraitienė, tarybos narys Henrikas Zaremba, seniūnas Alfonsas Jakas. Komisija paruoš taisyklių patikslinimus, kurie svarstymui bus teikiami gruodžio pabaigoje posėdžiausiančiai rajono tarybai. „Ne MAATC yra viršenybė mūsų rajone, o rajono taryba turi turėti didesnę galią nei jie“, - sakė J. Bertašius, kalbėdamas apie atliekų tvarkymą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.