Medaliais įvertinta trijų rajono įmonių produkcija

tarnauskasAsta GVILDIENĖ

Šalyje svarbiausiu verslo bendruomenės įvertinimu įmonėms laikomo konkurso „Lietuvos metų gaminys 2010” apdovanojimams nominuotos 76 įmonės iš 15-os šalies ūkio šakų, tarp jų aukštai  įvertinta ir trijų mūsų rajono bendrovių gaminama produkcija.

Nuotr. UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas džiaugiasi sėkmingu Ruginės duonos debiutu konkurse „Lietuvos metų gaminys 2010“.


Šiandien šalies parlamente Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkė Irena Degutienė aukso medalius įteiks UAB „Gulbelė“ direktoriui Arūnui Tarnauskui už konkursui pristatytą Ruginę duoną ir UAB  „Samsonas“ direktoriui Algfredui Rimidžiui už „Samsoniukų“ virtas vaikiškas dešreles, sidabro medaliu bus apdovanotas UAB „Lukšių pieninė“ direktorius Genadijus Butkus už „Senolių“ plombyro skonio varškės sūrelius.
 
UAB „Gulbelė“ konkurse „Lietuvos metų gaminys“ dalyvauja pirmą kartą ir labai sėkmingai – „Gulbelės kepyklėlės“ kepama Ruginė duona įvertinta aukso medaliu. Pasak įmonės vadovo Arūno Tarnausko, konkurse dalyvauti paskatino net septyniems “Gulbelės kepyklėlės” kepiniams Žemės ūkio ministerijos suteikti Zanavykų krašto Tautinio paveldo sertifikatai, kuriuos pirkėjai gali atpažinti iš  naujų popierinių pakuočių su šūkiu „Iš kartos į kartą“. Tautinio paveldo sertifikatas liudija, jog kepinių gamyboje yra naudojamos tik natūralios, vietinės kilmės žaliavos, be papildomų maisto priedų, pagerinančių gaminio skonines savybes.

Tiesa, pirmoji idėja buvo pateikti konkursui – rankų darbo sausainius ,,Kaimiški”, kurie yra populiaresnis ir, galbūt, labiau reprezentuojantis gaminys, tačiau, kaip teigė A.Tarnauskas, duona kasdieninė lietuviui yra šventas dalykas, todėl vertinimui buvo pateikta Ruginė duona. Tai populiariausias ir išskirtinis Zanavykų krašto tautinio paveldo  kepinys, kepamas tik iš ruginių miltų pagal senovinį receptą ir autentiškas mūsų krašto kepimo tradicijas. Šią duoną renkasi gurmanai, vertinantys tikrą duonos skonį.

UAB „Gulbelė“ vadovas pažadėjo, kad ir kitais metais įmonė, pasiūlys pirkėjams naujų kepinių, tačiau savo ateities planų atskleisti nesutiko. Yra toks prietaras, kad, jei atskleisi savo planus, jie gali ir neišsipildyti.

UAB „Samsonas“ konkurse „Lietuvos metų gaminys“ dalyvauja kiekvienais metais. 1999 metais buvo nominuota „Gardžioji Palangos“ virta rūkyta dešra,   2001 metais – „Tarybinė daktariška“ virta dešra ir „Tarybinės pieniškos“ virtos dešrelės, 2002 metais – virta rūkyta dešra „Tarybinis Saliamis“ ir „Barbekiu kepamosios“ virtos dešrelės, 2003 metais – „Pipirinis aptepas“, 2004 metais aukso medalį pelnė „Tarybinė“ šaltai rūkyta dešra, 2004 metais taip pat auksu buvo įvertintos „Tarybinės medžiotojų“ karštai rūkytos dešrelės ir „Barbekiu kepamosios“ virtos dešrelės, 2006 metais aukso medalį laimėjo „Vaikiška magiška“ virta dešra, 2007 metais ir vėl aukso apdovanojimai už karštai rūkytą virtą kumpį su kaulu ir „Elnienos“ šalto rūkymo dešrą. 2009 metais įmonė tapo net trijų gaminių nominante už „Tarybinį sprandinės“ šašlyką, „Kleboniškas“ karštai rūkytas dešreles ir „Klebonišką“ šaltai rūkytą dešrą.  

Šiais metais ir vėl įmonę lydėjo sėkmė – „Samsoniukų“ virtos vaikiškos dešrelės buvo įvertintos aukso medaliu. Pasak UAB „Samsonas“ vadovo, mes norėjome pranešti visiems Lietuvos gyventojams, kad šios dešrelės gaminamos sąžiningai be jokių „E“. Iš tiesų, „Samsoniukų“ virtos vaikiškos dešrelės yra išskirtinis produktas, nes jo gamybai naudojamos tik tos žaliavos ir prieskoniai, kurių sudėtyje nėra pridėtinių maisto priedų, žymimų raide „E“, todėl gaminio galiojimo laikas – tik 8 paros. Net šaldytuve dešrelės neišsilaikys ilgiau, nei numatyta, nes sudėtyje nėra jokių priedų, kurie prailgintų produkto galiojimo laiką. Konkurso komisija liko maloniai nustebinta įmonės dviejų metų investicijomis ir tokia atsakomybe prieš savo klientus.

Kaip informavo A.Rimdis, taip sutapo, kad tiek įmonės, tiek partnerių iš Vokietijos, tiek Lietuvos pramonininkų konfederacijos reikalavimas produktui buvo trigubas „draugiškumas“: žmogui, gamtai ir rinkai. Pristatydama naują produktą vaikams įmonė turi sąžiningiausią patvirtinimą – nepriklausomų laboratorinių tyrimų, atliktų Vokietijos ir Lietuvos laboratorijose, išvadas.

„Verslo bendruomenės pripažinimas ir įvertinimas svarbiausiai šiuo metu mūsų gaminamai produkcijai – vaikiškoms dešrelėms, taps kokybiniu paskatinimu kuriant būsimą produkciją“, - džiaugėsi bendrovės direktorius. – „Ateityje mes ir toliau laikysimės nuostatos, kad negalime suklysti ir privalome savo pirkėjams teikti tik tuos produktus, kuriais patys tikime. Kol kas mums tai daryti puikiai sekasi.“

UAB „Lukšių pieninė“ direktorius Genadijus Butkus pasidžiaugė, kad ir šiais metais dalyvavimas konkurse „Lietuvos metų gaminys“ įmonei buvo sėkmingas - sidabro medaliu apdovanotas „Senolių“ plombyro skonio varškės sūrelis.

Įmonė šiame konkurse dalyvauja nuo 2006 metų ir kiekvienais metais laimi medalius. 2006 metais sidabro medaliu buvo apdovanotas „Zanavykų“ keptas varškės sūris, 2007 metais sidabras atiteko lietuviškam varškės sūriui „Proginis“, 2008 metais „Meisterio“ keptas  varškės sūris buvo įvertintas aukso medaliu, 2009 metais aukso medalis suteiktas 30% riebumo grietinei.

Pasak UAB „Lukšių pieninė“ direktoriaus, įmonės pastangos neliko neįvertintos, tačiau pati svarbiausia yra pirkėjų nuomonė. „Senolių“ plombyro skonio varškės sūrelis yra ypatingas tuo, kad jis pagamintas tik iš natūralių produktų, o naudojant grietinėlę ir sviestą išgaunamas originalus plombyro skonis.

„Tikimės, kad šis apdovanojimas nebus paskutinis. Įmonės tikslai – tai nauji prekių ženklai, naujo skonio produktai. Šių tikslų vedami ir ateityje eisime į priekį, dar ne vienu ypatingu produktu, vertu medalio, džiuginsime savo pirkėjus“, - apie UAB „Lukšių pieninė“ ateities planus kalbėjo G.Butkus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.