Gyvoje diskusijoje aptartos abipusės aktualijos

delavalKovo 23 dieną žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ administracijos patalpose vyko stambios suomių kompanijos „DeLaval“, prekiaujančios modernia melžimo ir gyvulių priežiūros įranga, atstovų susitikimas su rajone ir šalyje veiklą vykdančių kooperatyvų bei bendrovių atstovais. Susitikimo metu vyko diskusija, atskleidusi klientų ir „DeLaval“ kompanijos lūkesčius bei poreikius vieni kitų atžvilgiu.

Nuotr. Šeštadienį Šakiuose lankėsi Suomijos kompanijos „DeLaval“ atstovai, kurie susitiko su rajone ir šalyje veikiančių žemės ūkio kooperatyvų bei žemės ūkio bendrovių atstovais.

Trečiadienį kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ administracijos patalpose lankėsi suomių kompanijos „DeLaval“ viceministrė Kristina Berntsson bei kompanijos Lietuvoje direktorius Albinas Šulskas, Pietų Lietuvos pardavimų vadybininkas Algis Zokaitis. Kompanijos „DeLaval“ iniciatyva surengtame susirinkime dalyvavo žemės ūkio kooperatyvai „Lietuviškas ūkis“, „Lietuviškas pienas“ bei bendrovių atstovai. Pradžioje atstovai buvo supažindinti su kompanijos produkcija, visomis siūlomomis naujovėmis. Kompanija parduoda melžimo, pieno aušinimo, šėrimo, mėšlo šalinimo, vėdinimo įrangą, ūkio prekes, konsultuoja, projektuoja fermas, pristato įrangą į ūkius, montuoja, atlieka garantinį aptarnavimą. Lietuvoje šios kompanijos produkcija užima didžiąją rinkos dalį. Pasak viceministrės K. Berntsson, „DeLaval“ svarbiausia šiaurės šalių rinka, todėl norėdami žinoti, kas rūpi jų klientams, kompanijos atstovai lankėsi ir Šakiuose.
 
Bendros tendencijos

Kaip teigė kompanijos „DeLaval“ viceministrė K. Berntsson, jiems labai svarbu vykdyti pieno rinkos stebėjimą. Kompanija, atliekanti pieno poreikio tyrimus, mato, kad jo poreikis kiekvienais metais pasaulyje auga. Pasak jos, pieno poreikis stabilus Europoje ir Šiaurės Amerikoje, bet auga Pietų Amerikos, Azijos šalyse. Pavyzdžiui, tokios šalys kaip Kinija, kur trūksta karvių, ypač išaugina pieno poreikį. Lotynų Amerika pasigamintą pieną suvartoja vidaus rinkoje. Dėl pasaulyje augančių produktų kainų, kyla ir pieno kainos. Europoje pienas superkamas po 30 eurocentų už litrą. Europos Sąjungoje pačią aukščiausią kainą už pieną gauna Suomijos pienininkai.

Vyko diskusija

Kompanija „DeLaval“ nuo 1995 metų šalyje platina savo produkciją. Tad per tą laiką daugelis rajone ir Lietuvoje veikiančių žemės ūkio kooperatyvų, bendrovių gerai pažįsta kompanijos produkcijos kokybę, servisinį aptarnavimą. Susitikime lietuviai iškėlė juos kamuojantį klausimą dėl brangiai kainuojančio vizito mokesčio. Į tai „DeLaval“ viceministrė K. Berntsson replikavo, kad kompanijos tikslas padengti savo išlaidas. Apskritai, jos pastebėjimu, per šį laikotarpį Lietuvoje rinka labai susitraukusi, o kompanija, turėdama galimybę, nepasitraukia iš jos.

Taip pat kooperatyvų ir bendrovių atstovai akcentavo, jog paskutiniu metu tapo brangu tvarkyti, profilaktiškai prižiūrėti iš kompanijos įsigytą įrangą. Jie paviešino, kad mūsų šalyje „DeLaval“ produkcija bemaž 30 proc. brangesnė nei kaimyninėje Lenkijoje. Mūsiškiai kompanijos specialistams akcentavo ir produktų trumpą garantinį laiką. Pastebima, kad dėl aukštos produkcijos kainos ūkininkai blogiau prižiūri įrangą, rečiau keičia detales, o tai sąlygoja „DeLaval“ įrangos greitesnį susidėvėjimą bei pieno kokybės pablogėjimą.

Po visų diskusijų buvo sutarta, kad „DeLaval“ atstovai balandžio mėnesį vėl apsilankys Šakiuose ir tada bus konkrečiai atsakyta į visus pienininkų atstovų pateiktus klausimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.