Košės prisivirė A. Baužaitė, o srėbti turės savivaldybės vadovai?

bauzaite2Asta GVILDIENĖ

Balandžio 5 dieną dėl iškilusių renginio „Versli Lietuva“ įgyvendinimo problemų susitikti su rajono savivaldybės vadovais atvyko VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas ir Verslumo departamento direktorė Laimutė Kalinauskienė. Iki balandžio 15 dienos, kada turi įvykti „Versli Lietuva“ regioninis renginys, liko vos 10 dienų, tačiau organizaciniai klausimai dar vis nesuderinti ir iki galo neaptarti.

Nuotr. Meras viešai pareiškė nepasitikėjimą Šakių verslo informacijos centro direktore A. Baužaite.  

Rajono savivaldybės meras viešai išreiškė savo nepasitenkinimą tokiu Šakių verslo centro direktorės neatsakingumu ir neorganizuotumu, kad likus tiek nedaug laiko dar niekas nežino, kaip ir kur vyks renginys, kiek turės prisidėti savivaldybė, kiek renginio organizatoriai.  
 
Šakių verslo informacijos centro direktorė Aurelija Baužaitė komentavo, kad konfliktas kilo jau tuomet, kai į Šakius atvykę Ūkio ministerijos ir VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ atstovai panoro renginiui panaudoti labai brangias baseino patalpas, kurių visos dienos nuoma ir oro atvėsinimas kainuotų iki 7000 litų. Rajono savivaldybė atsisakė iš sumažėjusio biudžeto mokėti tokius pinigus, nes, pasak savivaldybės mero Juozo Bertašiaus, savivaldybė negali išlaidauti, kai suskaičiuotas kiekvienas centas.

Rajono savivaldybės vicemeras Algimantas Damijonaitis teigė, kad laikinai pavaduodamas rajono merą ir prieš pasirašydamas sutikimą organizuoti projektą „Versli Lietuva“ Šakiuose, A.Baužaitės paklausė, ar savivaldybei tai nekainuos, ir gavęs patvirtinimą, kad tikrai nekainuos, pasirašė raštą. Verslo informacijos centro direktorė bandė gintis, klausdama, ką reiškia nekainuos? „Pinigų tai nereikės“, - tikino ji.

„Mane įžeidė tai, kad Verslo informacijos centro direktorė pasigyrė, jog dalyvavo konkurse ir laimėjo projektą, kurio įgyvendinimui, kaip išaiškėjo, nenumatytos lėšos ir jį organizuos ne ji, o svetimi. Ji nieko nelaimėjo, tik galimybę Šakiuose organizuoti renginį, - piktinosi J.Bertašius. – Dabar jau nueita taip toli, kad turim spręsti, kaip viską per tokį trumpą laiką padaryti, kad neapsijuoktume ir nenukentėtų kokybė.“

„Nežinau apie kokį konkursą mes kalbam? – klausė P.Lukauskas. – Nebuvo jokio konkurso. Buvo tik ieškoma savivaldybių, kurios gali organizuoti renginį „Versli Lietuva“. VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ generalinis direktorius konstatavo, kad, matyt, įvyko  nesusikalbėjimas, nes niekas pinigų už renginio infrastuktūrą neplanavo skirti nei vienai savivaldybei ir kartu su kvietimu buvo išplatinti reikalavimai renginio įgyvendinimui, kuriuose aiškiai nurodyta, kad savivaldybės, kuriose vyks renginiai rūpinasi infrastuktūra, t.y. renginio vieta, patalpomis, konferencine įranga, interneto ir elektros prieigomis, WC, poilsio zonomis, automobilių stovėjimo aikštelėmis ir ūkininkų turgaus organizavimu, o „Versli Lietuva“ organizatoriai pasirūpina pačiu renginio turiniu.

„Štai ir paaiškėjo, kad Verslo informacijos centro direktorė nepateikė teisingos informacijos savivaldybės vadovams, o dabar jau per toli nueita nieko neveikiant, - pyko meras. – Dabar turim daryti viską, kad renginys įvyktų.“

A.Baužaitė teisinosi, kad už savo iniciatyvą yra nubausta. Ji tikrai manė, kad Verslo informacijos centras bus ministerijos remiamas ir šiame renginyje, kuris reikalingas verslo plėtrai, tačiau P.Lukauskas paprieštaravo, jog neteisinga būtų sakyti, kad Vilniui ar Ūkio ministerijai šis renginys reikalingas. Jis labiau reikalingas regionams.

„Mes visi buvom suklaidinti Verslo informacijos centro direktorės, - konstatavo faktą meras. – Prisidirbai, neatskleisdama visos informacijos. Reikėjo taip ir sakyti, kad finansavimo nebus – tai garbės reikalas. Tuomet būtume ir kitaip žiūrėję, ir kitaip planavę.“

J.Bertašius teigė, kad jei būtų žinojęs šią informaciją, būtų siūlęs renginį daryti regiono centre – Marijampolėje. Jei nebūtų buvęs suklaidintas, nebūtų net kalbėjęs apie organizavimą Šakiuose. „Dar jokių Verslo informacijos centro darbų nematau, tik darbus, kurie atlikti liežuvio pagalba. Turi pripažinti tiesą, kad prisidirbai, nesakydama tiesos“, - pyko meras dėl A.Baužaitės nesąžiningumo.

Verslo informacijos centro direktorė prisipažino suklydusi ir patikino, kad viską sutvarkys, tačiau meras viešai pareiškė nepasitikėjimą jos darbu. „Kai bus juodu ant balto parašyta ir man pateikta – tuomet ir žiūrėsim, - konstatavo meras, įpareigodamas ją, visą sukonkretintą medžiagą pateikti jam kitą dieną iš ryto.
„Jei šiandien būtumėte neatvažiavę, tai iš to renginio būtų išėjęs šnipštas, - tokiais žodžiais užbaigė susitikimą J.Bertašius, kreipdamasis į svečius iš Vilniaus. Ir tuo viskas buvo pasakyta.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.