Parems rajono teritorijoje įregistruotų įmonių veiklą

bauzaiteAsta GVILDIENĖ

Gegužės 7 dieną vyko rajono savivaldybės Verslo plėtros tarybos posėdis, kuriame buvo nuspręsta suteikti finansinę paramą asmenims, savivaldybės teritorijoje įregistravusiems įmones arba radusiems drąsos išplėsti savo verslą. Jei savivaldybės taryba pritars, jiems iš Verslo plėtros fondo bus išdalinta 17 323 litų.

Nuotr. Verslo plėtros tarybos pirmininkė A.Baužaitė informavo apie finansinę paramą mūsų rajono verslininkams.

Džiugu, kad ne visi išvyksta svetur, kad dar yra žmonių, grįžtančių atgal į rajoną su uždirbtais užsienyje pinigais, kurie ne šiaip išleidžia juos savo reikmėms, bet sukuria savo verslą ir naujas darbo vietas.

Pasak verslo plėtros tarybos pirmininkės Aurelijos Baužaitės, per balandžio mėnesį, kai buvo renkamos paraiškos paramai gauti, į tarybą kreipėsi penkios įmonės. Trys iš jų naujai įsiregistravusios ir, atrodo, perspektyvios įmonės: UAB „Airiga“, UAB „VVLB Transport“ ir UAB „Graphic node“.
 
UAB „Airiga“ ir UAB „VVLB Transport“ – pervežimo paslaugas ketinančios teikti įmonės. A.Baužaitė džiaugėsi, kad abiejų įmonių savininkai dirbę ir užsidirbę Airijoje, nusipirko vilkikus ir sugrįžo į namus kurti savo verslo.

UAB „Graphic node“, kaip ir Amerikos rinkoje kompiuterinę komerciją plėtojančios įmonės UAB „Jumsoft“ vadovas Algirdas Unguvaitis, kompanijai „Apple“ kurs inovatyvias kompiuterines technologijas ir todėl dirbs tik su užsienio rinka.

Dvi jau anksčiau įsikūrusios įmonės - individuali Raimondo Pažerecko įmonė ir UAB „Greičio forma“ – versle ne naujokės. Jos plečia savo veiklą ir prašo paramos paskolos palūkanoms padengti. Visiems gerai žinomas alaus baras priešais naująją „Maximą“, gerokai pasikeitė. Jis gavo kavinės statusą, be to buvo pritaikytas neįgalių žmonių poreikiams tenkinti. UAB „Greičio forma“ įsigijo net 17 naujų vilkikų ir jiems pagal Verslo plėtros fondo nuostatus pirmaisiais metais gali būti dengiama 10 proc. palūkanų.

Pasak A.Baužaitės, verslo plėtros fonde dar lieka daugiau nei 58 tūkst. litų, todėl, jei rajono savivaldybės taryba pritars, yra galimybė besikuriančius rajono verslininkus paremti padengiant iki 80 proc., tačiau ne daugiau 10 tūkst. litų, būtinos įrangos įsigijo išlaidų, jei įmonė įsteigs bent vieną darbo vietą.

Verslo plėtros tarybos pirmininkė dar kartą priminė, kad paramą iki 6 tūkst. litų pirmųjų verslo metų krepšelio paslaugoms gaus tik tie pradedantieji verslininkai, kurie VšĮ „Eksportuojančioji Lietuva“ organizuojamų renginių „Versli Lietuva“ metu dešimtyje Lietuvos miestų išklausė pirmąsias paskaitas apie verslą ir įsigijo vaučerius.

Pasak A.Baužaitės, paslaugų paketas visuose regionuose vienodas: konsultavimo ir biuro paslaugos, tačiau jas teikiant, visada žiūrima, kas konkrečiam verslininkui yra naudingiausia. Ar gauti spausdinimo – kopijavimo paslaugas, ar išleisti leidinuką, lankstinuką, ar vizitines korteles. Paslaugas naujai įsisteigusioms įmonėms Šakių verslo informacijos centras teiks 12 mėnesių nuo įmonės įregistravimo VĮ „Registrų centras“ dienos.

Vieną krepšelį sudaro 50 valandų konsultacijų buhalterinės apskaitos vedimo, darbo teisės ir darbo saugos, raštvedybos, dokumentų tvarkymo, sutarčių sudarymo, licencijų, leidimų gavimo, verslo finansavimo, paramos verslui, pareiginių nuostatų parengimo, įmonės reklamos, komercinių pasiūlymų parengimo klausimais. „Geriausia, ką galime pasiūlyti iš visų paslaugų – tai buhalterinės apskaitos vedimo paslaugas, nes turime labai gerą specialistą“, - savo mintimis dalijosi Verslo plėtros tarybos pirmininkė.

Tačiau pasak A.Baužaitės, paslaugų suteikime už vaučerius irgi yra savi pliusai ir minusai – juk pinigų niekas iš karto  už teikiamas paslaugas nesumokės, atsiskaitymas įvyks tik atlikus visus darbus. „Todėl nereiškia, kad, jei gavome vaučerį, tai turime ir pinigus“, - kalbėjo ji.

Šakiuose vykusio renginio metu buvo išdalinti 26 vaučeriai. Viena sąlyga, kad vaučeriais galės pasinaudoti tik įmonės, įsisteigusios per 6 mėnesius nuo vaučerio gavimo dienos, todėl, kiek verslininkų jais realiai pasinaudos, bus aišku tik rudenį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.