Šakių rajone išaugo nedarbo lygis

darbo_birzRemiantis Šakių skyriaus darbo biržos rinkos rodiklių duomenimis, lyginant su balandžio mėnesiu, gegužę išaugo bedarbių skaičius visame rajone, tačiau lyginant bedarbių procentą nuo darbingo amžiaus žmonių, jis žymiai sumažėjo.

Per praėjusį mėnesį Darbo biržos Šakių skyriuje buvo įregistruota 210 oficialių bedarbių. Tai 11 asmenų daugiau nei buvo balandžio mėnesį ir nuo metų pradžios šis skaičius jau pasiekė 1000 ribą. Šį mėnesį padaugėjo nedarbo draudimo išmokas gaunančių žmonių. Šiuo metu šis skaičius siekia 54, tai 12 žmonių daugiau, lyginant su balandžio mėnesiu.

Gegužės mėnesį iš viso buvo įregistruotos 136 laisvos darbo vietos (69 vietomis mažiau nei balandžio mėnesį). Lyginant su praėjusio mėnesio duomenimis taip pat sumažėjo ir įdarbintų žmonių skaičius. Šį mėnesį jų buvo 206, o praėjusį - 277 (sumažėjo 71). Remiantis Darbo biržos rinkos rodiklių duomenimis, pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti ir subsidijuojamam įdarbinimui, į darbo rinką įtraukti 9 bedarbiai. Viešuosius darbus pradėjo dirbti 99 asmenys.
 
Šiuo metu bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų visoje šalyje sudaro 11,2 proc., o Šakių rajone šis skaičius siekia 11,3 proc. Tai mažiau nei Kalvarijoje, kur bedarbių skaičius siekia net 13,5 proc. Didžiausias bedarbystė rajone išlieka Gelgaudiškio seniūnijoje, tačiau šį mėnesį ji sumažėjo nuo 20,7 proc. iki 17,5 proc. Šiek tiek mažiau darbo neturinčių asmenų ir Žvirgždaičių (nuo 18,8 proc. iki 16,7 proc.) bei Barzdų seniūnijose, čia darbo šiuo metu neturi 16,4 proc. (balandžio mėnesį – 18,4 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.