Suabejota prieš dvejus metus pastatytų Šakių valymo įrenginių kokybe

litinskas3Gintarė MARTINAITIENĖ

Ar gali taip būti, kad prieš dvejus metus baigti statyti Šakių valymo įrenginiai jau netinkami naudoti? Paaiškėjo, kad suabejota įrenginių kokybe ir bus sudaryta speciali komisija, kuri aiškinsis, kodėl taip yra. Tiesa, garantinis laikotarpis baigėsi vos prieš savaitę, bet galutinis darbų atlikimo protokolas dar nėra pasirašytas, tad ar negali situacija pasisukti taip, jog pretenzingieji liks prie suskilusios geldos?

Nuotr. UAB „Šakių vandenys“ vadovas V . Litinskas pripažino, kad vieno iš įrenginių vidus šiek tiek oksiduojasi, tačiau dėl to nei jis, nei jo darbuotojai, situacijos nelinkę dramatizuoti.


Šakių valymo įrenginių statyba baigta prieš dvejus metus, tačiau ir praėjus šiam gana neilgam laikotarpiui iškilo tam tikrų nemalonių niuansų. Tad apie viską nuo pradžių...

Baigėsi garantinis laikotarpis

Pabaigus valymo įrenginių statybą buvo duotas vienerių metų garantinis laikotarpis, per kurį buvo pastebėta, jog vienas iš specialių įrenginių, taip vadinama smėliagaudė ar tiesiog parengimo valymui įrenginys, iš vidaus kažkaip keistai oksiduojasi. Dėl šios priežasties, net ir praėjus vieneriems metams, nebuvo pasirašytas galutinis darbų atlikimo protokolas su generaliniu rangovu UAB „Kamesta“ bei subrangovu, švedų įmone „Malmberg“. Tiesa, UAB „Šakių vandenys“ tuomet iškėlė dar vieną sąlygą. Bendrovė pareikalavo, kad švedų įmonė 300 tūkst. litų „įšaldo“ banke dar metams, kaip savotišką garantiją dėl atliktų darbų kokybės. Įtarimą kėlę įrenginiai iš vidaus buvo nušveisti ir nudažyti specialia smala, tad viskas lyg ir turėtų būti gerai. Esmė ta, kad tų dar vienerių metų laikotarpis taip pat baigėsi prieš savaitę – rugsėjo 22 dieną. Tad UAB „Šakių vandenys“ lyg ir turėtų „paleisti“ švedų  įmonę ir gyventi toliau, bet taip nėra.
 
Nustatinės komisija

Meras Juozas Bertašius pareiškė, kad Šakių valymo įrenginiai ir dabar neatitinka keliamų reikalavimų ir jis sudarys specialią komisiją, kuri turės išsiaiškinti esamą situaciją. „Manęs to „Malmbergo“ pateiktos išvados ir siūlymai netenkina. Samdysime ekspertus, kurie nustatys, kodėl ten taip yra. Aš negaliu pasakyti, kodėl tas metalas yra toks, bet ten negerai ir taip nepaliksime. Tai gali padaryti tik specialistai, bet taip greitai erozija prasidėti negali“, - teigė rajono vadovas. Nors švedų įmonė, kiek žinoma, siūlo dar penkerių metų garantiją, J. Bertašius vis vien nesutinka visko palikti taip, kaip yra. „O kas bus po tų penkerių metų? Kas tvarkys tada?“, - retorinius klausimus kėlė meras. Tačiau ką jis besakytų, garantinis laikotarpis, kaip minėjome, baigėsi rugsėjo 22 dieną ir tie „įšaldyti“ 300 tūkst. taip pat nuplaukė. Tad būtina pasirašyti ir darbų baigimo protokolą. Juk darbai pabaigti prieš dvejus metus ir sutartis įgyvendinta, o tai, kad rajono vadovybei ar kažkam kitam atrodo, jog įrenginiai netinkami ir juos reikia tvarkyti, samdyti ekspertus ir spręsti šį klausimą, yra visiškai kitas dalykas. „Joks garantinis laikotarpis dar nesibaigė ir lauksime ekspertų išvadų“, - nepasidavė J. Bertašius.

UAB „Šakių vandenys“ direktorius Vaidas Litinskas kalbėjo, kad ir dabar su „Malmberg“ yra susitaręs, kad kokybę užtikrinantys darbai gali būti atlikti. Kitaip UAB „Šakių vandenys“ liktų prie suskilusios geldos - nebūtų nei atliktų darbų, nei atsakingų už jų atlikimą ar neatlikimą.

Veikia puikiai

V. Litinskas mano, kad esami valymo įrenginiai veikia puikiai ir juos prižiūrint jie tarnaus tiek, kiek reikės. „Žinoma, reikia suprasti tai, kad amžino nieko nėra, bet patys matote, ar jie supuvę, ar ne“, - teigė V. Litinskas. Jis su valymo įrenginių darbuotoju Benediktu Tirliku bei bendrovės direktoriaus pavaduotoju Vytautu Bacevičiumi apžiūrėdamas įrenginius teigė, kad padengtas specialių dažų sluoksnis šiek tiek atšokęs, tačiau jie dėl to nelinkę dramatizuoti situacijos. Iš tikrųjų, bent jau vizualiai, jokių erozijos požymių nematyti. Nebent nuo virinimo ant metalo likusios tam tikros žymės. Aišku, mes taip pat ne ekspertai...

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.