Pritarė papildomam Gelgaudiškio dvaro bendrafinansavimui

gelgaudiskio_dvaras3Praėjusį ketvirtadienį Šakių rajono savivaldybės taryba nutarė prisidėti finansiškai prie Gelgaudiškyje planuojamo įgyvendinti projekto, skirto dvaro sodybos tvarkymui ir pritaikymui turizmo reikmėms.  

Tarybos nariai pritarė projekto „Gelgaudiškio dvaro restauravimas ir kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms (2 etapas)“,  teikiamo pagal 2007 – 2013 metų Sanglaudos skatinimo veiksmų programos pirmo prioriteto „Vietinė ir urbanistinė plėtra, kultūros paveldo ir gamtos išsaugojimas bei pritaikymas turizmo plėtrai“ pagal priemonę „Viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“, rengimui ir įgyvendinimui. Nutarta iš rajono savivaldybės Regioninės plėtros programos skirti ne mažiau kaip  611 tūkst. 440 litų projekto bendrafinansavimui, jei šiam projektui bus skirta ES parama. Administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis įpareigotas pasirašyti visus su   projektu  susijusius dokumentus. Regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas paskirtas šio projekto vadovu. Projekto finansininke paskirta Centralizuotos buhalterijos skyriaus vyresnioji specialistė Dalija Bakšienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.