Nedarbas spaudžia toliau

darbo_birzaLyginant du paskutiniuosius mėnesius Šakių rajone bedarbystė padidėjo 27.7 proc. Lapkričio mėnesį Šakiuose registruoti 258 nauji bedarbiai.

Iš viso šiuo metu Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriuje yra 2236 bedarbiai. Praėjusį mėnesį naujai užregistruoti 258 darbo ieškantys asmenys. Tai 56 žmonėmis daugiau nei ankstesnį mėnesį. Apskrityje mažiausiai bedarbių registruota Šakiuose, daugiausiai – Marijampolėje.

Per mėnesį Šakių skyriuje užregistruotos 86 laisvos darbo vietos. Iš jų 69 terminuotiems darbams. Lyginant su spalio mėnesiu, laisvų darbo vietų sumažėjo beveik 48 proc., o lyginant su praeitų metų tuo pačiu laikotarpiu sumažėjo 22,5 proc.

Praėjusį mėnesį rajone įdarbinta 150 žmonių. Iš jų 98 darbą gavo neterminuotai, 52 – terminuotai. 75 asmenys pradėjo dirbti viešuosius darbus. Lapkričio mėnesį 31 bedarbis pradėjo darbą pagal verslo liudijimą – tai beveik dviem procentais mažiau nei praėjusiais metais tuo pačiu laikotarpiu. Pasinaudojus valstybės teikiama parama subsidijuojam įdarbinimui į darbo rinką integruota 10 bedarbių. Per praėjusį mėnesį paskirta 70 nedarbo draudimų išmokų – 24 daugiau nei ankstesnį mėnesį.

Iš Šakių savivaldybėje užsiregistravusių bedarbių 10.1 proc. niekur nedirbę. 20.9 proc. – iki įsiregistravimo Darbo biržoje yra nedirbę 2 ir daugiau metų, 19 proc. yra vyresni nei 50 m., 20.2 proc. rajono bedarbių sudaro jaunimas iki 25 m. amžiaus.
 
Lapkričio mėnesį daugiausiai bedarbių buvo Gelgaudiškio – 15.1 proc., Barzdų – 14.8 proc. ir Slavikų – 14.6 proc. seniūnijose. Mažiausiai bedarbių yra Kriūkuose – 5.3 proc., Lekėčiuose – 6.6 proc. Plokščiuose – 7.9 proc. ir Lukšiuose – 8.8 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.