Stiprindamas veiklą kooperatyvas džiaugiasi naujais pienovežiais

pienovezisPagal įgyvendinamą projektą kooperatyvas „Lietuviškas ūkis“ artimiausiu metu turės net keturis naujus, modernius pienovežius. Vienas jų kooperatyvą pasiekė praėjusią savaitę.

Nuotr. Pagal įgyvendinamą projektą „Kooperatyvo veiklos konkurencingumo didinimas“ įsigytais moderniais pienovežiais bus galima pervežti net 100 tonų pieno.     

Kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ pienas jau kuris laikas eksportuojamas į kaimyninę Lenkiją. Pagal Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrą: Europa investuoja į kaimo vietoves veiklą, kooperatyvas nuo 2010 lapkričio 11 dienos įgyvendina projektą „Kooperatyvo veiklos konkurencingumo didinimas“. Projektą planuojama baigti šių metų kovo 31 dieną, jo metu numatyta įsigyti net keturis naujus sunkvežimius, skirtus pieno pervežimui. Beje, naujieji pienovežiai pagaminti pagal specialų užsakymą, todėl atitinka visus europinius reikalavimus, keliamus pieno pervežimui. Juose įdiegta naujausia įranga, pieno mėginiai paimami vietoje. Per parą pienovežio cisternoje esančio pieno temperatūra pasikeičia tik vienu laipsniu.
 
Praėjusią savaitę pirmojo pienovežio rakteliai jau buvo kooperatyvo direktorės Brigitos Jokūbaitienės rankose. Direktorė patikino, jog artimiausiu metu kooperatyvą pasieks ir kiti trys pienovežiai. Todėl artimiausiu metu kooperatyvo ūkiuose pagaminamas ir eksportuojamas pienas bus vežamas nuosava technika, nes iki šiol ji buvo nuomojama. „Turėsime galimybę vežti ne tik savo narių, bet ir kitų rajono pienininkystės ūkių pieną. Kooperatyvas yra atviras ir pasiruošęs bendradarbiauti su rajono ūkininkais. Ieškosime ūkininkų, kurie per parą ūkiuose pagamina apie toną pieno ir kooperatyvui jį norėtų parduoti palankiomis kainomis“,- sakė direktorė. Paskaičiuota, jog su kooperatyvo įsigytais keturiais pienovežiais bus galima pervežti 100 tonų pieno.

Be to, jau šiomis dienomis pirmaisiais pienovežio vairuotojais bus įdarbinti du žmonės. Apskritai kooperatyvas planuoja sukurti net šešias naujas darbo vietas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.