Įvertinti draustinyje atliekami darbai

Praėjusią savaitę Šakių rajono aplinkos apsaugos agentūros, Panemunių regioninio parko direkcijos, VĮ „Šakių miškų urėdija“ specialistai įvertino valstybės saugomo Novaraisčio ornitologinio draustinio būklę ir vykdomo projekto „Saugomų teritorijų tvarkymas“ II etapo atliktus darbus.

Šiemet išskirtinis dėmesys skirtas Novaraisčiui, kur randama daugiau kaip  30 rūšių paukščių, įtrauktų į Europos Sąjungos saugomų gyvūnų sąrašus bei Lietuvos raudonąją knygą. Dėl augalų kaitos ir suaktyvėjus bebrams draustinio teritorijoje  pakilo vandens lygis, teritorija darosi netinkama paukščių perėjimui ir  migruojančioms gervėms. Todėl imtasi veiksmų, įgyvendinamas projektas, kurį inicijavo Panemunių regioninio parko direkcija kartu su VĮ „Šakių miškų urėdija“ ir Lietuvos ornitologų draugija. Projektui skirta apie 500 tūkst. litų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Dėl objekto specifiškumo ir vietovės pelkėtumo darbus galima vykdyti tik žiemos metu. Specialistai įvertino, kad nuo sausio jau atlikta apie pusė planuotų darbų. Jų metu pašalinti menkaverčiai augalai, valomi kanalai, kurių ilgis apie 7 kilometrai. Likusieji darbai bus atliekami rudenį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.