Kooperatyvas ieško bendradarbiavimo galimybių su italais

italasGiedrė PLEČKAITYTĖ

Trečiadienį žemės ūkio kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ vadovybė susitiko su Mezzanato grupės atstovu Andrea Mezzanato iš Italijos. Veislinių galvijų augintojas su mūsiškiais aptarė veršelių supirkimo galimybes bei džiaugėsi išties geru verslo pokalbiu.

Nuotr. ŽŪB kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ administracija atstovai susitiko su Mezzanato grupės atstovu Andrea Mezzanato (antras iš dešinės) iš Italijos. Susitikime buvo aptartos kooperatyvo narių ūkių veršelių pardavimo galimybės ūkininkui iš Italijos.

Palyginus neseniai įkurtas ŽŪB kooperatyvas „Lietuviškas ūkis“ jau ne pirmą kartą bando užmegzti verslo pažintis su užsienio šalių žemės ūkio srities specialistais. Praėjusią savaitę kooperatyvo direktorė Brigita Jokūbaitienė, Grinaičių žemės ūkio bendrovės pirmininkas Vytas Januškevičius  susitiko su Mezzanato grupės atstovu Andrea Mezzanato iš Italijos. Italas yra ilgametes šeimynines tradicijas turinčio ūkio, kuriame nuolat laikoma 1500 grynaveislių jaučių, atstovas. Su galvijais italo ūkyje dirbama jau 100 metų. Svečias atviravo, jog ūkį planuojama išplėsti iki 2000 galvijų. Pačių investicijomis ir darbo jėga Mezzonato grupės gyvulininkystės ūkis yra pilnai modernizuotas, turi tik šiemet pradėjusią veikti nuosavą biodujų elektrinę. Pasak A. Mezzanato, ūkis turi 350 ha žemės ir tai Italijoje vadinama stambiu ūkiu. Įdomumo dėlei verta paminėti, kad Italijoje vienas ha jo gimtinėje vadinamos blogos žemės kainuoja apie 30 tūkst. eurų. „Tai nemaži pinigai, todėl ūkiui plėstis nėra taip paprasta. Tačiau nepaisant to, vis tiek planuojame didinti dirbamos žemės apimtis iki 450 ha“,- sakė A. Mezzanato.
 
Tad galvojant apie ūkio plėtrą, ieškoma ir veršelių supirkimo galimybių užsienio šalyse. Ūkininką atvykti į Lietuvą paskatino pažįstamas gyvulių perpardavinėtojas italas. Lietuvoje jis apsilankė bemaž prieš dvejus metus ir iš mūsų šalies jau turi parsivežęs veršelių. Iš Lietuvos įsivežtus veršelius italai laiko atskiruose garduose. Taip pasielgta tik todėl, kad atvykę į ūkį lietuviai pasižiūrėtų, ką gali klimatinės sąlygos – tai yra šiltas oras ir geras šėrimas paspartina veršelių augimą. Su Šakių rajone veiklą vykdančio kooperatyvo „Lietuviškas ūkis“ administracijos atstovais susitikęs A. Mezzanato džiaugėsi puikiu verslo pokalbiu. Svečias, matydamas geras verslo perspektyvas, tikisi plėtoti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes su Lietuva ir būtent su kooperatyvu „Lietuviškas ūkis“. Kooperatyvo atstovai sako rimtai svarstantys veršelių, kurių kas mėnesį turėtų iki 120, pardavimo galimybes italui.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.