Bites gąsdino vėlyvas pavasaris

bitePrieš porą savaičių Šakių kultūros centro mažojoje salėje vyko rajono bitininkų susirinkimas, kuriame buvo aptarti pagrindiniai bitininkų draugijos klausimai. Rajono bitininkus viešnage pagerbė tauragiškiai.

Balandžio paskutinį savaitgalį Šakiuose rinkęsi rajono bitininkai aptarė šių metų einamuosius klausimus. Susirinkime bitininkai atnaujino bitininkų draugijos įstatus, aptarė veiklos kryptis, išrinko valdybą ir jos pirmininką. Dar vieneriems metams ja perrinkta Dalia Vaikšnorienė. Šiemet prie draugijos prisijungė ir keletas jaunų, bites mylinčių šeimų.

Įdomu bičiuliams buvo pasikalbėti apie bitelių žiemojimą. Praėjusiųjų metų ilgas, šiltas ruduo sąlygojo didesnį erkių aktyvumą. Daugelis bičių šeimų šią žiemą peržiemojo normaliai. Geriau sekėsi tiems bitininkams, kurie bites gydė vėlai rudenį pakartotinai. Tik vienas kitas bičiulis skundėsi keletu netekčių. Didžiausia problema šį pavasarį buvo maisto trūkumas. Tie, kurie suskubo pamaitinti biteles Kandi tešla, padėjo joms sulaukti atšilimo.
 
Ne vienerius metus bitininkai nuogąstauja dėl vis didėjančio žemės ūkio chemizavimo. Tai labai neigiamai veikia bites. Todėl kartais net didžiausios bičiulių pastangos turėti stiprias, ligoms ir aplinkos poveikiams atsparias bičių šeimas būna nepakankamai vaisingos. Bičiuliai iš Tauragės priminė, kad yra teisinių priemonių, saugančių bites. Prieš purkšdami laukus chemija, ūkininkai turi įspėti bitininką iš vakaro, nepurkšti augalų jų žydėjimo metu, purkšti vakarais, kai bitės grįžta į avilius. Ūkininkai, nesilaikantys šių taisyklių, gali būti baudžiami.

Tauragiškiai - tai labai didelė, aktyvi, bičiuliška draugija. Svečiai pasidalijo draugijos veiklos patirtimi, kvietė juos aplankyti. Susirinkimo atmosferą praskaidrino tradicinis midus bei kitos stalo vaišės. Pasimatę, pabendravę, užkandę, pasikeitę receptais bičiuliai išskubėjo namo, naujam sezonui nusiteikę ryžtingai, kupini planų ir vilčių. Tuo pačiu  buvo nutarta švietėjišką seminarą surengti liepos mėnesį, kai bičiuliai galės kiek atsipūsti po didžiojo medunešio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.