Jauni žmonės ieško naujų verslo nišų rajone

balionaiAsta GVILDIENĖ

Liepos pabaigoje Šakių parapijos namuose duris atvėrė nauja, įvairia šventine atributika prekiaujanti parduotuvė „Švenčių idėjos“, siūlanti ir patalpų dekoravimo balionais bei renginių organizavimo paslaugas.  Jos savininkė mūsų kraštietė Indrė Bugvilaitė  džiaugėsi galimybe dirbti sau ir artimiausiu metu šakiečiams pasiūlyti dar daugiau panašių paslaugų, originalių dovanų pakavimo idėjų. Daugelis nori, kad šventė įsimintų ilgam, todėl jau neužtenka tik pasėdėti prie vaišėmis nukrauto stalo.

Nuotr. „Švenčių idėjų“ savininkė siūlo šakiečiams įvairios šventinės atributikos ir dekoravimo balionais paslaugas.

Idėją padiktavo gyvenimas

Pasak I.Bugvilaitės, teikti dekoravimo balionais paslaugas, pagelbėti organizuojant renginius ir prekiauti šventine atributika ji ėmėsi todėl, kad bandant suorganizuoti gimtadienio šventes savo dvimečiui sūnui ar penkiametei dukterėčiai pasisemti idėjų ir ieškoti įvairios atributikos reikia vykti į šalies didmiesčius. Šakiuose ši niša dar nėra užpildyta. Tad „Švenčių idėjos“ – pirmoji kregždė mūsų padangėje.  Čia galima kreiptis, jei artėja kokia šeimos šventė, o tu neturi jokių minčių, kaip suorganizuoti įspūdingą renginį, kad šis nevirstų tik pavalgymo ar išgėrimo vakarėliu. Lietuvos didmiesčiuose  surengti netradicinę šventę nėra labai sudėtinga, nes gimtadienininkus kviečia kino teatrai, foto studijos, muziejai, menų studijos, amatininkų centrai, tačiau provincijoje tokių paslaugų rasti sunkoka. Be to, jau yra žmonių, kurie neturėdami galimybių ar idėjų surengti ilgam įsiminsiančią šventę, visai  jų atsisako.
 
Optimistiškai žvelgia į verslo pradžią

„Kas nerizikuoja, tas negeria šampano“, - juokėsi I.Bugvilaitė. Ji optimistiškai žvelgia į savo verslo pradžią ir tikisi, kad įdėti pinigai ir pastangos atsipirks. Dėl didelės mokesčių naštos įmonės registruoti kol kas neketinanti gerai žinomo mūsų rajono verslininko Jaunučio Bugvilo anūkė džiaugėsi galimybe dirbti sau. Jos teigimu, taip jau pas mus įprasta, kad jaunimui norisi išeiti iš tėvų namų ir patiems kabintis į gyvenimą, eiti savo keliu, išbandyti naujas galimybes, galų gale ir suklysti. Svarbu, ištikus pirmai nesėkmei, neleisti sugadinti viso likusio gyvenimo.  „Mano tikslas ir buvo – sukurti kažką savo, kad galėčiau vaikui suteikti didesnes galimybes“, - atviravo jauna moteris.

Darbo valandos neribojamos

Jei bus daug užsakymų, I. Bugvilaitė neatmeta galimybės įdarbinti ir daugiau žmonių. „Smagu, kad šakiečiai užeina, žvalgosi, domisi, klausia, - pasakojo „Švenčių idėjų“ savininkė. – Stengsimės patenkinti visus klientų  pageidavimus. Ko neturėsime – ieškosime arba bandysime patys padaryti.“ Parduotuvėje galima įsigyti ne tik pramoninių prekių: nuotraukų rėmelių, žvakių, angeliukų, šventinių žaidimų ir įvairiausių niekučių, smulkmenėlių su jumoristine mintimi, bet ir rankų darbo kūrinių: iš popieriaus išlankstytų  proginių  origami, saldainių medžių bei kitokių mielų dovanėlių.  „Darbo valandos nebus ribojamos. Galėsime atvykti patalpas papuošti ir vakare, ir savaitgalį, ir švenčių dienomis, - patikino I.Bugvilaitė. – Tikimės paįvairinti šakiečių gyvenimą į jų asmenines šventes įnešdami netikėtų staigmenų, daugiau veiklos ir nuotaikingų idėjų, kad nebūtų vien pasisėdėjimas ir išgertuvės.“

Žmonės ieško išmoningos šventės

Iš tiesų, šiandien darosi populiaru Gimtadienio, jubiliejų, vestuvių metinių  proga su svečiais išvažiuoti į ekskursiją ar net pasiklausyti operos. Kurso ar klasės draugų susitikimams taip pat ieškoma netradicinių vietų. O ką jau bekalbėti apie vis populiarėjantį mergvakarių ir bernvakarių šventimą. Nemažai žmonių, nuvažiavę į kaimo turizmo sodybą, nenori vien tik kaitintis pirtyje, o pageidauja prasmingiau praleisti laiką. Ypač tapo populiaru išbandyti tradicinius lietuvių amatus: lipdyti iš molio, lieti žvakes, žiesti puodus, kepti duoną. Be to, daugelis svečių nenori tik pasyviai stebėti atrakcijas, bet patys mielai kuria šventę: plaka kokteilius, mokosi šokių žingsnelių ar dainuoja karaokė, organizuoja fotosesijas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pakanka sporto infrastruktūros rajone?

klausimelis 04 19Arūnė iš Griškabūdžio:

Ne. Griškabūdyje nieko nėra. Mokyklos stadionui reikėtų labai didelio remonto. Ten yra krepšinio aikštelė, bet aš krepšinio nežaidžiu. Atvykdavau pasportuoti į Šakius. Lankiausi baseine ir treniruoklių salėje. Šakiuose reikėtų daugiau dviračių takų, nes nelabai yra kur važiuoti. 

klausimelis 04 19 2

Milda iš Šakių:

Nepakanka. G alėtų būti daugiau. Labai trūksta dviračių takų. Daug metų laukiam dviračių tako Šakiai–Lukšiai. Girdėjau apie Šakių „Varpo“ mokyklos stadiono rekonstrukciją. Tikrai reikalingas ir futbolo aikštynas, ir lengvosios atletikos treniruotės, nes kuo daugiau sportuosim, tuo bus geriau.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.