Šiferis – galvos skausmas žmonėms ir gamtosaugininkams

siferis2Kaip atsikratyti statybinėmis atliekomis – galvosūkis kiekvienam, kuris pradeda statybas. Viena iš šių atliekų – asbestinė stogo danga.

Nuotr. Kiekvienas asmuo kartą per metus pusę tonos statybinių atliekų į stambiagabaričių atliekų aikštelę gali pristatyti nemokamai.  

„Šakių rajone išaiškinti 4 pažeidimai, kai šiferis išpiltas ant bendro naudojimo kelių, konteineriuose ar miške“,- skelbia Šakių rajono aplinkos apsaugos agentūra. Išaiškintiems pažeidėjams teko surinkti asbesto atliekas, pristatyti jas į stambiagabaričių atliekų aikštelę ir Šakių rajono agentūrai pateikti šių atliekų pridavimo kvitų kopijas.

Pasak Stasio Pocevičiaus, Šakių aplinkos apsaugos agentūros inspektoriaus, šiferis yra ypač pavojingas sausas, kuomet jis trupa ar lūžta, nes smulkiausios jo dulkės patekusios į  plaučių alveoles ir nuolat jas dirgindamos gali sukelti vėžį.
 
Atsiradus europinei paramai keisti senus šiferinius stogus, daug kas nusprendė ja pasinaudoti. Pagal taisykles, seną asbestą šakiečiai turi pristatyti į Šakiuose esančią stambiagabaričių atliekų aikštelę. Pinigų stokojantiems ši išeitis ne visada atrodo priimtina, mat vienos tonos utilizavimo kaina - 339 Lt. Programos sąlygose numatoma, kad keičiantysis stogo dangą turi turėti dokumentą, patvirtinantį, jog šiferio atliekos priduotos utilizuoti. Jei nebūtų tokių sąlygų, tikriausiai  pažeidimų būtų dar daugiau.

Pridurtina, kad vienas asmuo į stambiagabaričių atliekų aikštelę pusę tonos statybinių atliekų per metus gali pristatyti nemokamai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.