Savam kraštui dirbantys žmonės verti didžiausios pagarbos

bitinas_padekaGiedrė PLEČKAITYTĖ

Plokščių žemės ūkio bendrovė, kaip atskiras juridinis vienetas, paskutinį kartą praėjusių metų pabaigoje pagerbė joje ilgą laiką dirbusius ir dabar čia savo krašto gerovę kuriančius žmones. Nuo šių metų suvienytos Kubilių ir Plokščių žemės ūkio bendrovės sieks bendrų darbo rezultatų.

Nuotr. Plokščių žemės ūkio bendrovės vadovas garbingų jubiliejų proga pasveikino buvusius ir esamus darbuotojus.

Sukurta stipri bendrovė

„Žmogus gyvena, skaičiuodamas metus. Prasmingiausia, kai tuos metus skaičiuojame savame krašte. Šiemet minime žemės ūkio bendrovių 20-metį. Praėjusiems metams priskirčiau dvejopą prasmę. 20-metis yra bendrovės sėkmingos veiklos šventė ir kartu įsipareigojimas savo krašto žmonėms, kad čia galėtume gyventi, dirbti, auginti vaikus“,- į susirinkusiuosius mokykloje gruodžio 31 dieną kreipėsi Plokščių bendrovės pirmininkas Vytautas Bitinas.
 
Plokščių kraštas nuo seno garsėja čia veikiančiomis stipriomis žemės ūkio bendrovėmis, susikūrusiomis 1992 metais. Šiandien džiaugiamasi, kad visos trys šiame krašte veiklą vykdančios bendrovės pasiekė gerų rezultatų ir yra laikomos stipriomis ne tik rajone, bet ir šalyje. „Pirmaisiais veiklos metais kartais nesugebėdavome suvokti atsakomybės už savo darbą ir jo rezultatus. Tačiau du dešimtmečiai bendros veiklos išmokė ne tik atsakomybės, bet ir darbo kultūros. Visi ieškojome ir mokėmės naujų ūkininkavimo tikslų. Konkurencingu darbu kūrėme naują bendrovę“,- akcentavo V. Bitinas.

Plokščių bendrovė dirba remdamasi naujomis technologijomis, su atnaujinta technika, be to, rekonstruotos gyvulininkystės fermos. Šių metų bendrovės rezultatus aiškiausiai atskleidžia du skaičiai: iš vieno ha prikulta 7 tonos grūdų, o iš karvės primelžta po 8500 litrų pieno.

Kaip pastebėjo V. Bitinas visi šie bendrovės gerovės rodikliai pasiekti tik atsakingai dirbančių žmonių dėka. Ne vienas jų bendrovei atidavė daugiau nei 20 savo darbo metų.

„Žemės ūkio bendrovių ateitį pirmiausia matau dirbančių žmonių rankose. Didžiausia vertybė – žmogus, todėl didžiausią padėką noriu išsakyti visiems, kurie dirba mūsų krašte“, - dėkingumą reiškė V. Bitinas.

Sieks bendrų tikslų

Kaip žinia, pernai V. Bitinas savo turėtą didžiąją Plokščių žemės ūkio bendrovės pajų dalį pardavė Kubilių bendrovės vadovui Alvydui Miliūnui. Tad nuo šiol bus siekiama bendrų darbo rezultatų. „Man labai svarbu, kad po visų pasikeitimų bendrovės veiklą organizuos mūsų krašto žmogus, gerai žinantis mūsų aplinką, tradicijas ir tiek pat įsipareigojęs šiam kraštui. Keletas mėnesių bendro darbo sustiprino tikėjimą, kad bendrovė yra gerose rankose“, - tikino V.Bitinas.

Pasak Alvydo Miliūno, Plokščių žemės ūkio bendrovė jo vadovaujamai bendrovei visuomet buvo pavyzdinė. „Šiandien - tai yra klestinti, moderni žemės ūkio bendrovė. Šiais metais pradėsime dirbti kartu. Tikiuosi, kad požiūris į darbą nesumenks, bet pagerės“, - kalbėjo A. Miliūnas.

Pagerbti nusipelniusieji

Pagerbti ir pasveikinti Plokščių krašto žmonių atvyko Šakių rajono savivaldybės vicemerė Rima Rauktienė, administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis. Savivaldybės padėkos buvo įteiktos Plokščių žemės ūkio bendrovės darbuotojams Andriui Račiūnui, Vidmantui Andriuškevičiui, vyriausiajai finansininkei Jolitai Tvarijonienei. Padėka už ilgametį, nuoširdų, sąžiningą darbą kuriant bendrovę, steigiant darbo vietas, organizuojant darbą, tobulinant gamybą, gerinant darbo sąlygas, siekiant vis aukštesnių darbo rodiklių ir dešimtmečius vedant visą kolektyvą į priekį įteikta ir V. Bitinui.  

Padėkos popietėje bendrovės pirmininko V. Bitino vardu pasirašytos padėkos buvo įteiktos ne vienam čia gerų darbo rezultatų siekiančiam darbuotojui. Taip pat buvo pagerbti pernai savo asmeninius jubiliejus šventę žmonės, kadaise dirbę ar tebedirbantys bendrovėje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.