UAB „Minpenta“ klientų laukia naujovės

minpentaAsta GVILDIENĖ

Žiemos išdaigos - tikras išbandymas ne tik mums, bet ir mūsų automobiliams. Spustelėjęs šaltukas ar prasidėjusios pūgos priverčia vairuotojus dažniau užsukti į autoservisus. Per dešimt veiklos metų užtarnautas žmonių pasitikėjimas, suformavo UAB „Minpenta“ nuolatinių klientų ratą. Įmonės savininko Mindaugo Strakausko teigimu, jų šiemet laukia naujovės – kompiuterinės diagnostikos paslaugos.  

Nuotr. UAB „Minpenta“ direktorius M.Strakauskas neįsivaizduoja tolimesnio autoserviso darbo be kompiuterinės diagnostikos paslaugų.

Pradžia nebuvo lengva

M.Strakausko verslo pradžia nebuvo automobilių remontas, savo veiklą jis pradėjo nuo išvažiuojamosios prekybos. Jo teigimu, viena iš priežasčių įkurti savo autoservisą buvo ta, kad tik viena automobilius remontuojanti įmonė Šakiuose – UAB „Nikstas“ turėjo mikroautobusų keltuvą ir užsiėmė jų taisymu. Taip atsirado nauja verslo idėja - steigti savo autoservisą. „Pradžia nebuvo lengva, - pasakojo UAB „Minpenta“ savininkas. - Įmonė įsikūrė buvusiose katilinės patalpose. Joje dirbo du darbuotojai. Reikėjo iš pagrindų rekonstruoti pastatą, įrengti remonto salę, buitines ir administracines patalpas, sumontuoti automobilių remonto įrangą.“ Šiandien autoservisas turi keturis autokeltuvus ir pilnai suformuotą kvalifikuotų meistrų kolektyvą. Pasak M.Strakausko, turimos techninės priemonės leidžia teikti pilnavertes autoremonto paslaugas. „Šiais metais įmonė švęs savo veiklos dešimtmetį. Per šį laikotarpį užsitarnautas žmonių pasitikėjimas, susiformavo nuolatinių klientų ratas, - teigė jis. – Tai ne tik privačių  automobilių savininkai, bet  ir įmonės bei ūkininkai.
 
Teiks naujas paslaugas

Visose pramonės srityse sparčiai vystantis šiuolaikinėms technologijoms, ne išimtis ir automobiliai. Todėl šiandien be kompiuterinės diagnostikos jau ne visada įmanoma patikrinti sistemų funkcionalumą, nustatyti automobilio gedimą ir jį pašalinti. Kol kas UAB „Minpenta“ tokių paslaugų neteikia, tačiau, kaip teigia M.Strakauskas, tolimesnio savo autoserviso darbo jis neįsivaizduoja be kompiuterinės diagnostikos paslaugų teikimo. „Norisi, kad  mūsų įmonė savo klientams galėtų pasiūlyti ne tik automobilio važiuoklės, stabdžių sistemos ar variklio remonto paslaugas, bet ir kvalifikuotai  nustatyti bei pašalinti elektroninės dalies gedimus, - kalbėjo jis. - Šiuo metu ta linkme kryptingai dirbama: įrenginėjamos patalpos, baigiama įsigyti kompiuterinės diagnostikos įranga.“

Svarbu ne tik ratai

Pasak UAB „Minpenta“ direktoriaus, atšalę orai daro įtaką gedimų specifikai. Norėdami jų išvengti, turėtume laiku ir tinkamai paruošti automobilį šaltajam metų sezonui. Klaidinga manyti, kad užtenka tik pasikeisti vasarines padangas į žiemines. Būtina pasitikrinti ir jų protektorių. Pagal KET reikalavimus minimalus protektoriaus gylis žieminėms padangoms yra 3 mm. Jei jūsų senųjų padangų protektoriaus gylis mažesnis, geriau įsigyti naują komplektą.  Be abejo, labai svarbu prieš žiemą pasitikrinti ir automobilio stabdžius, įvertinti, ar ne laikas keisti nors ir ne iki galo nusidėvėjusias stabdžių trinkeles. Prasidėjus šalčiams, neretas vairuotojas susiduria su automobilio užvedimo problemomis, kurios žiemą gali baigtis visiškai „numirusiu“ akumuliatoriumi, todėl siūloma jį pasitikrinti. „Jei akumuliatorius jums tarnauja jau penktus metus, labai pasitikėti juo neverta, - tikino M.Strakauskas. -  Ne mažiau svarbu atkreipti dėmesį, ar neatėjo laikas keisti tepalus ir alyvas, ar aušinimo sistema užpildyta neužšąlančiu aušinimo skysčiu, ar nereikia pakeisti kuro ir oro filtrų. Bet kuriuo metu galite užsukti į autoservisą ir pasitikrinti, ar gerai paruošėte savo automobilį eksploatacijai šaltuoju metų laiku  - taip išvengsime rimtesnių gedimų, sutaupysime laiko ir pinigų.“

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.