Žemdirbiai raginami teikti paraiškas

Praėjusiais metais pagal 2007–2013 metų programos priemonę „Pelno nesiekiančios investicijos“ (Melioracijos griovių tvarkymas) pateiktos 433 paraiškos 9,6 mln. litų paramai gauti. Tačiau rajono žemdirbiai labai skeptiškai žiūri į šią paramą.
 
Nelaukiant kol pabus gamta ir prasidės pavasario sėjos darbai, informuojame, kad ir šiais metais paraiškos pagal priemonę „Pelno nesiekiančios investicijos“ (Melioracijos griovių tvarkymas)bus priimamos nuo vasario 1 iki gegužės 3 dienos. Suskubusiems ir panorusiems pasirūpinti melioracijos grioviais šiemet numatyta skirti daugiau nei 10 mln. Lt. Atsižvelgiant į patirtį ir pasitaikančius probleminius klausimus vykdant griovių priežiūros darbus, žemės ūkio ministro įsakymu patvirtintas „Pelno nesiekiančios investicijos“ įgyvendinimo taisyklių pakeitimas. Nustatyta, kad pareiškėjas gali pateikti daugiau negu vieną paraišką griovių priežiūros darbams atlikti, jeigu bendra prašoma paramos suma neviršija 50 tūkst. Lt. Taip pat praplėsta finansuojamų darbų sritis numatant atlikti melioracijos grioviuose esančių pralaidų išvalymo darbus nuo augmenijos sąnašų. Visi pareiškėjai nuo paramos patvirtinimo datos pagal sąmatą numatytus melioracijos griovių sutvarkymo darbus gali atlikti iki 2014 m. birželio 1 dienos ir gauti 100 proc. paramos dydį.
 
 „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.