Ilgai brandinta vizija – pirmasis baldų ofisas Šakiuose

gintautas pilypaitisAsta GVILDIENĖ
 
Prieš metus savo įmonę „GP projektai“ įkūręs baldžius Gintautas Pilypaitis šiandien savo klientus priima naujai atidarytame ofise, Kęstučio gatvėje. Pasak jo, tai buvo labai ilgai brandinta vizija, o ar ji pasiteisins, paaiškės ateityje. „Žengdami šį žingsnį kažkiek rizikuojame, nes tokio ofiso išlaikymas labai brangus“, - atviravo pirmojo baldų ofiso savininkas. Tačiau ne veltui sakoma, kas nerizikuoja, tas negeria šampano.
 
Nuotr. G.Pilypaičio teigimu, labai svarbu, kad į ofisą atėjęs klientas galėtų pačiupinėti, iš ko bus padarytas jo baldas.
 
Tikslas – parodyti savo galimybes
 
Jau devintus metus nestandartinius korpusinius baldus gaminančio G.Pilypaičio, per šiuos metus perpildytoje baldų rinkoje užsitarnavusio nepriekaištingo baldžiaus vardą planuose – ne tik plėsti savo verslą, bet ir parodyti prieš metus įkurtos įmonės galimybes. Jis kol kas pirmasis baldų gamintojas Šakiuose atidaręs ne kaip įprasta baldų saloną, o savo ofisą. „Pirmiausiai esame baldų gamintojai, o ne pardavėjai, - teigė G.Pilypaitis, šiandien klientams galintis pasiūlyti viską, ko tik šie užsigeidžia – baldus iš naujausių medžiagų, panaudojant naujausias technologines galimybes. – Ofise galima ne tik baldus užsisakyti, bet ir pačiupinėti, iš ko jie padaryti. Kol kas čia galima pamatyti tik trečdalį plokščių, stalviršių, stiklų, stumdomų durų ir kitų technologinių sprendimų pavyzdžių, kuriuos gali pasiūlyti įmonė, tačiau ateityje čia bus galima pamatyti ir daugiau galimybių.“  

Tapo lygiaverčiais varžovais

Prieš metus įkūręs bendrovę „GP projektai“ G.Pilypaitis patikino, kad šis sprendimas daug ką pakeitė – pirmiausiai jis tapo lygiaverčiu kitų įmonių varžovu, galinčiu ne tik dalyvauti Europos Sąjungos finansuojamų projektų viešuosiuose pirkimuose, bet ir juos laimėti. „Vieną europinį projektą jau įvykdėme. Tarp kitko čia, Šakiuose. Antrą konkursą laimėjome Kaune. Tai reiškia, kad savo kartelę pakėlėme truputį aukščiau nei ji buvo, - atviravo baldžius. – Aišku, pasikeitė buhalterinė apskaita, tapome PVM mokėtojais, dėl ko labai pasikeitė tiekėjų požiūris - gavome ir sąskaitų apmokėjimų atidėjimus, ir medžiagų pristatymo paslaugas.“ Pasak verslininko, minusas tik tas, kad mokame daugiau mokesčių, todėl šiek tiek pabrango ir mūsų gaminami baldai. Kita vertus, dabar jiems suteikiama didesnė garantija.

Ieško administratoriaus

Šiuo metu įmonėje dirba trys staliai ir direktorius – įmonės savininkas. Penktuoju darbuotoju sąlyginai galima būtų pavadinti buhalteriją tvarkančią samdomą įmonę. Verslininkas neslėpė, kad ieško dar vieno darbuotojo. Naujai atidarytame ofise kol kas dirba pats, tačiau artimiausiu metu jis planuoja čia įdarbinti ofiso administratorių, kurio, bendradarbiaudamas su Marijampolės teritorinės darbo biržos Šakių skyriumi, jau po truputį dairosi. „Aišku, būtų idealiausia, jei šioje vietoje dirbtų patirties baldų gamyboje turintis žmogus, galintis ne tik padėti klientui pasirinkti medžiagas, iš kurių šis norėtų pasigaminti baldą, bet ir jį suprojektuoti, paskaičiuoti kainą“, - neslėpė G.Pilypaitis.

Norėjo išeiti į darbą

Pasak baldžiaus, nors kolektyvas nedidelis, bet darnus. „Gal todėl  mus ir lydi sėkmė. Vieni kitus pažįstame ir gerbiame. Vadovas turi būti vadovu, tačiau ne diktatoriumi, - mintimis dalijosi verslininkas. – Jei nori būti matomas – turi žibėt. Aš nemėgstu pompastikos, blizgučių, tačiau iškaba ant ofiso durų visai kitokia reklama, nei skelbimas laikraštyje. Tai savotiškas įvaizdžio formavimas.“ Įmonės vadovas prasitarė, kad viena iš priežasčių, kodėl reikėjo ofiso, buvo noras išeiti į darbą, o ne ištisai dirbti  namuose. Dabar jis, kaip ir visi normalūs žmonės, ryte išeina dirbti į ofisą, o, pasibaigus darbo valandoms, grįžta namo. Be to, viena yra priimti klientus namuose, o kita – ofise. Tai du skirtingi dalykai. Ar pasiteisins verslininko daug metų brandinta vizija, parodys ateitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.