Turizmo verslo misija – netikėta Suvalkija žiemą

Valstybinis turizmo departamentas toliau vykdo pažintinių turų į penkis Lietuvos regionus projektą „Vietinio turizmo verslo misijų ir pažintinių turų organizavimas”. Vasario 21 – 22 dienomis vyko jau trečioji turizmo verslo misija, kurios metu net 38 jos dalyviai susipažino su turizmo naujienomis Suvalkijoje, dalyvavo kontaktų mugėje.
 
Pasak Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro direktorės Eglės Plančiūnienės, pirmosios vietinio turizmo verslo misijos dalyviai artimiau susipažino su Mažosios Lietuvos turizmo galimybėmis, antrosios - keliavo po Dzūkiją. Trečioji turizmo verslo misija, kurią organizavo Valstybinis turizmo departamentas, buvo skirta mūsų kraštui. Valstybinio turizmo departamento direktorės dr. Raimondos Balnienės teigimu, nors kiekvienas Lietuvos etnokultūrinis regionas unikalus savaip, tačiau būtent Suvalkija turėjo ypač didelės įtakos Lietuvos kultūrinio ir istorinio paveldo formavimuisi. Suvalkiečių tarmės pagrindu formavosi lietuvių bendrinė kalba, taip pat būtent šiame regione atsirado iš valstiečių kilusi tautinė lietuvių inteligentija.

Vilniaus ir Kauno kelionių organizatoriai, turizmo agentūrų gidai buvo supažindinti su Suvalkijos regiono turizmo galimybėmis. Pirmąją turo dieną dalyviams buvo pristatytos turizmo naujienos  (objektai ir paslaugos), kurias siūloma įtraukti į būsimus šio krašto turizmo maršrutus. Šakių rajone turizmo profesionalai aplankė Zyplių ir Gelgaudiškio dvarus, etnografinę kaimo turizmo sodybą „Suvalkiečio sodyba“. Čia jie susipažino ir su kulinariniu mūsų etnokultūrinio regiono paveldu. Ritinių „Sūrių namuose“ jie turėjo galimybę pamatyti, kaip vietos gaspadinės spaudžia varškės sūrius ir muša sviestą, kavinėje – picerijoje „Kiba“ galėjo paragauti „Zanavykiško ragaučiaus“ – tradicinių zanavykiškų patiekalų.

Antrąją turizmo verslo misijos dieną visi jos dalyviai rinkosi Marijampolėje. Čia „Europa Royale Marijampole“ viešbutyje buvo surengta Suvalkijos turizmo verslo misijos kontaktų mugė, kurioje savo paslaugas potencialiems pirkėjams „akis į akį“ siūlė apgyvendinimo, maitinimo, turistinių ir kultūrinių paslaugų ir pramogų teikėjai, turizmo informacijos centrai. Kontaktų mugėje dalyvavo beveik pusė šimto pasaugų teikėjų iš viso Suvalkijos regiono. Tarp jų etnografinės kaimo turizmo sodybos „Suvalkiečio sodyba“ savininkė Aurelija Rutkienė,  UAB „Suvalkijos laivai“ iš Kidulių seniūnijos, Panovių bendruomenės centras, siūlantis vandens pramogas su sportinėmis baidarėmis, gelgaudiškietis Edgaras Pilypaitis, pristatęs teatralizuotas ekskursijas po dvaro sodybą, Ritinių „Sūrių namai“  ir kiti.

Ketvirtoji iš penkių vietinio turizmo verslo misijų, finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis, planuojama šių metų balandžio mėnesį po Aukštaitiją. Penktosios, paskutinės, verslo misijos dalyviai artimiau susipažins su patraukliausiais lankytinais objektais Žemaitijoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.