Verslo informacijos centras praėjusius metus baigė pelningai

palukaitieneAsta GVILDIENĖ
 
Beveik prieš porą savaičių savivaldybėje vykusiame Šakių verslo informacijos centro dalininkų susirinkime buvo aptarta, kaip naujajai centro direktorei Daivai Palukaitienei per metus pavyko atkurti verslumą skatinančios įstaigos įvaizdį, kokie planai ir idėjos bus įgyvendinami artimiausiu metu.
 
Nuotr. Pasak D. Palukaitienės, pirmieji vadovavimo metai Verslo informacijos centrui nebuvo lengvi, tačiau įstaiga gyveno geriau nei 2011 – aisiais.
 
Pasak Šakių verslo informacijos centro direktorės D.Palukaitienės, pirmieji vadovavimo metai nebuvo lengvi, tačiau įstaiga gyveno geriau nei 2011 – aisiais. „Įsibėgėjo vaučerių programa – įkurta 12 įmonių, kurios sukūrė 70 darbo vietų, - teigė Verslo informacijos centro direktorė. – Tai yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis. Įmonė pirmus metus baigė su 30 tūkst. litų pelnu, tačiau ne be savivaldybės pagalbos. Jei negautume 40 tūkst. litų iš biudžeto, kažin kaip būtų pasibaigę metai.“ Vaučerių programoje Verslo informacijos centras planuoja dalyvauti ir šiais metais.

D.Palukaitienė džiaugėsi, kad dalininkai pritarė jos siūlymui ir šiais metais Verslo informacijos centre leido įsteigti projektų vadybininko etatą. „Tiesiog tai, ką darėme iki šiol – mūsų pagrindinė funkcija, tačiau yra platesnis požiūris, yra strategija, kokį rajoną mes norime matyti po dešimties ar dvidešimties metų. Todėl mums ir reikia jauno iniciatyvaus žmogaus, galinčio tam skirti laiko, - kalbėjo direktorė. – Tikimės daugiau prisidėti prie naujos strategijos įgyvendinimo, padėti bendruomenėms paruošti verslumo projektus, juos administruoti, kad tai būtų realiai naudinga, realiai skatintų verslą. Dabar gi, yra tik vienintelis Panovių bendruomenės centras, kuris su Europos parama bando užsidirbti. Tokių projektų norėtųsi daugiau.“

Taigi, pasak pašnekovės, tai, kad centras  dirba, uždirba ir išgyvena yra vienas dalykas, kad nori būtų matomu verslumo strateguotoju ir Lojalumo programos įgyvendintoju – kitas. Todėl planuojama  šiai programai sukurti atskirą tinklapį, kad visi žinotų, jog Šakiuose verslas gyvas, kad studentai galėtų susipažinti su mokslo lengvatomis, už kurias nustatytą  laiką reikės atidirbti mūsų rajone. „Be abejo, šiai programai reikės ieškoti rėmėjų, - tvirtino centro direktorė. – Ne tik rajone, bet galbūt ir prašyti pagalbos išeivių šakiečių, gyvenančių svetur.“

Taip pat tikimasi, pakeisti ir Smulkaus bei vidutinio verslo rėmimo fondo įstatus, kad parama būtų skiriama ne jau įsikūrusių įmonių įrangos padengimui, bet naujų verslo idėjų įgyvendinimui, naujų darbo vietų sukūrimui. Tai, pasak D.Palukaitienės, būtų ženklesnis indėlis į rajono verslą, apčiuopiama parama jaunimui drąsiau pradėti kažką savo – naujo, inovatyvaus, naudingo. Kitą savaitę Smulkaus ir vidutinio verslo skatinimo fondo taryba jau rinksis ir dirbs šia linkme, nuspręs, kokiai paramai bus renkamos paraiškos.

Paklausus, kuo Verslo centro informacijos veikla išsiskyrė praėjusiais metais, D.Palukaitienė patikino, kad labai sunku atsakyti. Jos manymu, naujiena buvo tokia, kad centras teikė pasiūlymus strategijos plano sudarymui, matydamas perspektyvą visam rajono verslumui, pritaria pasienio posto ties Kudirkos Naumiesčiui atidarymui ir ekonominės zonos įkūrimui. „Jei bus judėjimas – bus ir gyvybė, - sakė direktorė. – Turistai atvažiuos ir į Kriūkus, ir į Zyplius, ir į Gelgaudiškį. Visam rajonui bus gerai. Gaila, kad ne mūsų politinė valia, ne mes sprendžiam. Dėl to, pavyks ar  nepavyks – matysime ateityje.“

D.Palukaitienės teigimu, kaip ir kiekvienais, taip ir šiais metais, bus organizuojami seminarai ir mokymai verslumo skatinimui, amatų panaudojimui, turistų pritraukimui. Anksčiau buvę populiarūs kalbų mokymosi kursai praėjusiais metais apsiribojo tik anglų kalbos mokymais tiek pradedantiesiems, tiek pažengusiems. Vokiečių kalbos kursams grupės surinkti nepavyksta, nes jos reikia tik labai nedideliam žmonių ratui, dažniausiai vykstantiems į šią šalį užsidirbti. Yra planų mokyti norvegų ar danų kalbos, nes vis daugiau rajono žmonių išvyksta laimės ieškoti į Skandinavijos šalis, tad mokėdami kalbą, jie galėtų susirasti ir geresnį, lengvesnį darbą. Pasak D.Palukaitienės, kol kas centras pabandys atlikti tyrimą, kiek būtų norinčiųjų, ar sutiktų mokytis už lektorių siūlomą kainą. Tačiau visi mokymai prasidės tik nuo rugsėjo 1 – osios, kaip įprasta mūsų švietimo sistemoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.