Verslininkas siekia, kad kompiuterį remontuoti būtų pigiau nei pirkti naują

andriusSima KAZARIAN
 
Neseniai V. Kudirkos gatvėje atvėrė duris dar vienas verslininkas. Andrius Prekevičius nuo šiol teiks kompiuterių programinio ir techninio remonto paslaugas. „Stengiuosi klientams pasiūlyti tokias kainas, kad remontuoti kompiuterį apsimokėtų labiau, nei pirkti naują“, - kalbėjo pradedantysis verslininkas.
 
Nuotr. Andrius Prekevičius džiaugiasi, kad turi sąlygas klientams pasiūlyti pilną kompiuterių remontą - ne tik programinį, bet ir techninį.
 
26 metų vaikinas, iki šiol buvęs samdomu darbuotoju, nusprendė, kad atėjo metas pokyčiams: „Išėjau, nes užsimaniau kažką pakeisti gyvenime, atsibodo tas pats per tą patį daugel metų. Taigi nusprendžiau būti pats atsakingas už save. Pasižiūrėjau, kad dabar sąlygos tam gana neblogos, mokesčiais per daug neskriaudžia. Smagu, nes darai tai, kas tave žavi, patinka, traukia, kuo nori domėtis. Gali kreipti savo veiklos kryptį ta linkme, kuria nori pats, o ne ta, kuria įsivaizduoja kiti.“

„Stengsiuosi derinti į žmogaus pusę“

Andrius teigia, kad visa ankstesnė darbinė patirtis buvo naudinga, nes veiklos pobūdis išliko panašus, tik labiau specializuotas. „Dabar daugiau naudoju įrangos, siūlau rimtesnį remontą, yra daugiau galimybių sutaisyti kompiuterio gedimus vietoje, nereikia naudotis papildomomis įmonėmis, subrangovais. Teikiu specializuoto remonto, pagrindinių plokščių, papildomų kompiuterio įrenginių – spausdintuvų ir kt. remonto paslaugas. Galima ne tik keisti dalis, bet jas ir remontuoti. Pavyzdžiui, yra kažkoks stambus mazgas. Tai nereikia viso jo keisti, galima tą mazgą suremontuoti, tai yra pigiau, nei keisti visą pagrindinę plokštę, ar panašiai. Teikiu ir standartinių remontų paslaugas, tokias kaip valymo, priežiūros, atnaujinu įvairius komponentus, jei reikia, juos papildau. Atlieku kasdienes paslaugas, viską, ko reikia. Pavyzdžiui, jei kompiuteris sulėtėjo ar iš vis pradėjo užlūžti, neįsijungia, galiu sutvarkyti. Taip pat konsultuoju, patariu žmonėms, kas labiau apsimoka – pirkti naują įrenginį, ar dar ekonomiška jį bandyti remontuoti.“

Andrius džiaugiasi, kad klientams gali pasiūlyti pilną remontą, ne tik programinį, bet ir techninį. Jis stengiasi, kad kainos nesikandžiotų: „Stengsiuosi kuo normalesnėmis kainomis savo paslaugas siūlyti, kad klientams apsimokėtų naudotis šiomis paslaugomis. Dažnai remonto kainos būna tokios, kad kompiuterio tiesiog neapsimoka remontuoti. Stengsiuosi suderinti į žmogaus pusę, kad būtų naudingiau.“

Nori tapti rimta įmone

Užsakymų kol kas Andriui netrūksta. Nuolatiniams klientams taikomos nuolaidos. „Stengiuosi viską atlikti laiku, suderinti laiką su klientu, kad būtų patogu ir jam, ir man. Ateityje planuoju plėstis, jei viskas bus gerai, priimsiu ir papildomų žmonių, tačiau tai ateities planai, kurių išsipildymas priklauso nuo sėkmės.“
Andrius nesigaili, kad nepradėjo savarankiškai dirbti anksčiau. „Viskas vyksta savaime, natūralia eiga ir net negalvoji, kaip būtų buvę, jei būčiau pasielgęs vienaip ar kitaip. Tiesiog dirbi, eini į priekį. Jei pradėtum mąstyti, kas buvo, ar galėjo būti, sustotum. O reikia žiūrėti tolyn“,- tiki vaikinas.

Šiuo metu pasirinkęs individualios veiklos pagal pažymą formą, jis galvoja ateityje steigti mažąją bendriją. „Mažoji bendrija man patinka tuo, kad tai yra gan paprasta, ribotos civilinės atsakomybės veiklos forma. Bet kartu yra ir rimčiau, nei individuali veikla. Manau, kad ir klientui, ypač dirbant su įmonėmis, patraukliau turėti reikalų su įmone, nei su individualiu asmeniu. Informacijos stoka apie verslo pradžią ir administravimą vaikinas nesiskundžia, jis teigia, kad tik reikia ją pasiimti.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.