Šakiečiai kviečiami į kongresą

kongresasGalbūt savo elektroniniame pašte arba socialiniame tinkle ne vienas šakietis jau matė jaunatvišką Zanavykų sąšaukos plakatą. Tikriausiai ne vienam kilo klausimų ir abejonių, ką man gali pasiūlyti šis renginys.
 
„Būtent į šį klausimą pirmiausia ir noriu atsakyti – kongresas šaukiamas ne tam, kad duotų. Atvirkščiai, į jį turime susirinkti tam, kad duotume patys: Šakiams, savo aplinkai, gimtajam kaimui, draugams. Svarbiausia mintis, kurią norime pranešti - Šakiai tikrai nėra pati blogiausia vieta gyventi, kaip praėjusią savaitę paskelbė Lietuvos laisvosios rinkos institutas. Bet jie privalo tapti žymiai geresne vieta kurti verslą, dirbti, ugdyti vaikus“,- teigė Šakių verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė

„Didžiausias potencialas slypi kiekviename iš mūsų, jei tik nesame abejingi savo kraštui. Tą potencialą ir norime išnaudoti kongrese, sukurdami lojalumo programos gaires. Jų plėtojimui, įgyvendinimui svarstoma galimybė kurti naują „skėtinę“ organizaciją, apimsiančią įvairiausių sričių asociacijas, įstaigas ir organizacijas, iniciatyvias asmenybes. Diskusijomis ir rezoliucija dėl šios idėjos įgyvendinimo planuojama užbaigti Zanavykų sąšaukos darbą. Kongreso rezultatyvumas tiesiogiai priklausys nuo mūsų aktyvumo, savo pozicijos ir pasiūlymų išsakymo ekonomikos, kultūros, švietimo ir sveikatinimo darbo grupėse. Visose šiose grupėse labai laukiami jauni žmonės, kuriems, manome, Šakių ateitis rūpi labiausiai. O tai, kuo šiandien gyvi mūsų krašto jauni žmonės, kokias problemas sprendžia, kokias galimybes mato, išties, gali papasakoti tik jie patys. Tuomet kartu su iniciatyviais verslininkais, savivaldybės specialistais, grupės moderatore docente Jurgita Šiugždiniene  ieškosime jaunimo darbo ir verslo galimybių Šakiuose, būdų darniam ekonomikos skatinimui“,- pasakojo D. Palukaitienė.

 Jaunimo saviraiškos, kultūringo laisvalaikio problemas kartu su kraštiečiu Arvydu Vidžiūnu spręs kultūros darbo grupė. Švietimo sritis bus skirta karjeros planavimui, motyvavimui keltis tikslus ir baigus mokslus grįžti į gimtąjį kraštą. Prioritetus sudėlioti šioje grupėje padės moderatorius KTU gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis. Stiprią komandą sveikatinimo problemų sprendimui tikisi suburti darbo grupė, moderuojama gydytojo Algirdo Klimaičio, planuojanti nagrinėti sveikatos rodiklius, ypač paauglių sveikatos problemas, ir ieškoti būdų pasiūlyti žmonėms daugiau ir geresnių sveikatinimo paslaugų.

Tam, kad darbo grupės galėtų  sėkmingai dirbti, pirmojoje kongreso dalyje numatyta ir keletas pranešimų, apžvelgsiančių rajono demografinę - socialinę situaciją (prof. Bronislovas Gruževskis) ir  ūkio raidą (regioninės plėtros skyriaus vedėjas Vitas Girdauskas). Profesorius Vytautas Pranulis žada susieti mūsų kultūrinės savasties fragmentus su ekonomine ktrašto raida, o projektų ekspertas Žydrūnas Šipka  praktiniais pavyzdžiais iliustruoti jaunimo galimybes.  

„Jeigu kongreso temose ir darbo grupėse dar neiškeltos kažkam labai svarbios problemos, kiekvienas tai galės padaryti tiesiog kongrese. Bet tam būtina jame dalyvauti, nes tik iš aktyvumo gimsta geri dalykai“,- teigė D. Palukaitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.