Sėkmingos veiklos dvidešimtmetis įvertintas garbingu apdovanojimu

konsultavimo tarnyba20Violeta SEREDŽIUVIENĖ  
 
Praėjusią savaitę, lapkričio 29-ąją, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) Šakių biuras minėjo gražų savo veiklos dvidešimtmetį. Jis sutapo ir su biuro įkurtuvėmis, nes būtent tik šiemet konsultantai įsikūrė naujose ir erdviose patalpose. Šventė buvo vainikuota dar viena puikia žinia,- biuro vadovei Aušrelei Pukinskienei skirtas garbingas apdovanojimas, ordinas „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“.
 
Nuotr. Spaudos konferencijos metu apie tarnybos nuveiktus darbus ir planus kalbėjo (iš dešinės) LŽŪKT direktoriaus pavaduotoja G.Butkienė ir Šakių biuro vadovė A.Pukinskienė.
 
Šakių konsultavimo biure surengtoje spaudos konferencijoje  trumpai apžvelgta LŽŪKT veikla per pastaruosius du dešimtmečius, atsakyta į žurnalistų klausimus. Kaip pastebėjo Šakių biuro vadovė A.Pukinskienė, biuras Šakiuose buvo įsteigtas 1993 metų gruodžio 14 dieną. Pirmasis neetatinis darbuotojas buvo Algimantas Špucis, vėliau biure pradėjo dirbti trys darbuotojai, biurui vadovavo Algimantas Aušiūra. Dabar konsultavimo biure darbuojasi devynios konsultantės, teikiančios įvairias paslaugas rajono ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms. „Šiemet konsultavimo paslaugų teikimo sutartis turime pasirašę su 200 klientų. Galime pasidžiaugti, kad tarp tarnybos klientų šakiečiai žemdirbiai  pagal turto apskaitą yra turtingiausi,- konsultantai tvarko 30 tūkst. ha deklaruojamų pasėlių, o apskaitoje esantis turtas siekia 205 mln. litų“,- savo klientais pasidžiaugė A.Pukinskienė. Biuro konsultantai ne tik tvarko ūkininkų ūkio buhalterinę apskaitą. Tarnyboje taip pat teikiamos kvalifikuotos konsultacijos apskaitos, ekonomikos, inžinerijos, Europos Sąjungos paramos reikalavimų įgyvendinimo klausimais. Kiekvienas rajono žemdirbys, užėjęs į biurą, sulauks malonaus aptarnavimo ir išgirs atsakymus į visus rūpimus klausimus. Šakiečių viešnia, Lietuvos žemės ūkio konsultavimo tarnybos (LŽŪKT) direktoriaus pavaduotoja Giedrė Butkienė pabrėžė, kad Šakių biuras jau daugelį metų yra vienas geriausiai dirbančių biurų Lietuvoje, - niekam neužleidžia vietos geriausiųjų penketuke. Tad neatsitiktinai lapkričio 28 -ąją ordinas „Už nuopelnus Lietuvos kaimui“ buvo įteiktas ilgametei biuro vadovei, ekonomistei Aušrelei Pukinskienei. Šio garbingo apdovanojimo steigėjai - Aleksandro Stulginskio universitetas, LŽŪKT, „ARVI“ įmonių grupė, Baltijos Agroveslo institutas. Šakių biuro vadovė A.Pukinskienė suteikta garbe buvo linkusi pasidalinti su visais. „Bepigu gauti tokius veiklos įvertinimus, kai tam yra palanki aplinka,- stiprūs ūkiai, derlingos žemės. Šio apdovanojimo dalininkais yra ir biuro darbuotojai, ir visi mūsų klientai, ūkininkai, tikri aukso gabalai“,- tvirtino A.Pukinskienė.

 LŽŪKT direktoriaus pavaduotoja G.Butkienė pastebėjo, jog centrinė konsultavimo tarnyba savo įsteigimo dvidešimtmetį atšventė 2013 metų birželio mėnesį. „Mūsų tarnyba kūrėsi ir plėtėsi palaipsniui. Kasmet vis naujuose rajonuose atsirasdavo filialai, teikiantys konsultacijas žemdirbiams. Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 48 konsultavimo tarnybos filialai ir kaip atskiras padalinys dirba žurnalo „Mano ūkis“ redakcija“- sakė G. Butkienė, perduodama nuoširdžiausius linkėjimus nuo tarnybos vadovo Edvardo Makelio.

Į Zyplių dvarą susirinkę Šakių biuro darbuotojos, svečiai, ištikimi biuro klientai ir bičiuliai šventės proga negailėjo padėkos žodžių, dovanų įkurtuvių proga ir, žinoma, gėlių žiedų Šakių biuro moterims ir merginoms. Beje, šiam moteriškam kolektyvui buvo linkima į kolektyvą „nors dėl kvapo“ priimti ir bent vieną vyriškį. LŽŪKT direktoriaus pavaduotoja G.Butkienė tarnybos direktoriaus E. Makelio padėkos raštais už profesionalumą darbe apdovanojo Šakių biuro darbuotojas ir vadovę A.Pukinskienę. Už ilgametį bendradarbiavimą Padėkos raštai buvo įteikti rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui ir Lietuvos ūkininkų sąjungos Šakių skyriaus pirmininkui Rimantui Valiukui. Padėkota ir biuro klientams,- visam būriui ištikimų ūkininkų. Diplomai įteikti Artojų konkurso rajone dalyviams, pelniusiems prizines vietas.

Šventėje dalyvavęs Seimo narys, Seimo  Informacinės visuomenės plėtros komiteto pirmininkas Mindaugas Bastys pasidžiaugė, kad šakiečiai konsultantai dirba itin atsakingą ir reikalingą darbą, naudodamiesi pačiomis naujausiomis ir moderniausiomis informacinėmis technologijomis. Už pažangų ūkininkavimą Padėkos raštai buvo įteikti ūkininkams Mindaugui Martinaičiui, Vytautui Kaunui, Dariui Bilskiui.

Su glėbiu dovanų į šventę atskubėjo ir buvęs vienas pirmųjų Šakių konsultavimo biuro klientų, rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius. Jis Padėkos raštais apdovanojo visą būrį žemdirbių, rajoninio Artojų konkurso dalyvių. Padėkos  įteiktos ir konsultavimo biuro konsultantėms bei jų vadovei A.Pukinskienei. Šventės kaltininkes sveikino ŽŪR vadovas Šakių rajone R.Valiukas, Zanavykų bankelio valdybos narys Vidmantas Muraška, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovės vadovas Petras Puskunigis, atstovaujantis Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijai.

Po oficialiosios dalies, Zyplių dvare prie šventinės šampano taurės bendravo šventės dalyviai ir svečiai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar prisiimti atsakomybę atsistatydinant yra tinkamas sprendimas?

klausimelis 04 12Danutė iš Paluobių:

Atsistatydinti – lengviausias kelias. Nemanau, kad toks požiūris yra teisingas. Geriau, kad ministrai patys išspręstų susidariusias problemas, nes iki jų kadencijos pabaigos liko labai mažai laiko. 

klausimelis 04 12 2

Vytautas iš Lepšių:

Nelabai. Jei prisidirbi, tai turi pats ir ištaisyt, išsisrėbt tą košę, o ne trauktis. Nors kas žino, kodėl taip nutinka. Gal ministrai nesusikalba su Vyriausybe.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.