Šakiuose – nemokami mokymai, kaip įsteigti savo verslą

Šakiuose vyks du renginiai, kurie turėtų paskatinti gyventojų verslumą.
 
Šių renginių, vyksiančių visoje Lietuvoje pagal Asistentas 4 programą veidais tapo žurnalistas Andrius Tapinas ir rašytoja Ilzė Butkutė. „Savo verslą reikia kurti ne tada, kai nusibodo darbas ar viršininkas, o tada, kai jauti, kad gali jam skirti 101 proc. savo laiko ir energijos. Dar svarbu turėti idėjų ir drąsos“, – sako ekonomistas, žurnalistas, rašytojas populiarios TV laidos „Pinigų karta“ prodiuseris ir vedėjas A. Tapinas. Jis kartu su reklamos specialiste, didžiulio visuomenės susidomėjimo sulaukusios knygos „Atleisk savo šefą“ autore I. Butkute ir kitais lektoriais įvairiuose Lietuvos miestuose veda mokymo renginius, kaip pradėti savo verslą.

Organizatoriai teigia, kad šiuo metu vyksta pirmoji projekto dalis – nemokami verslininkų ir verslo ekspertų  renginiai 8 miestuose, tarp jų ir Šakiuose. Pirmasis renginių ciklas jau vyko, antrasis, kuris ką tik prasidėjo, skirtas jaunimo ir moterų verslumo ugdymui. Paskaita Šakiuose vyks balandžio 15 dieną. Trečiasis renginių ciklas apims partnerystės tinklų ir franšizės temas. Netrukus projekto savivaldybėse prasidės konsultacijos, kurių metu bus galima pasitarti su verslo konsultantais dėl visų verslo steigimo etapų nuo idėjos išgryninimo iki juridinio asmens įregistravimo arba veiklos jo neįsteigus ir mokesčių mokėjimo. Taip pat ekspertai pateiks regiono rinkos analizę ir galimas tam tikro verslo perspektyvas, pagelbės kuriant bendradarbystės centrus.

 Prie projekto prisijungę pradedantieji verslininkai bus mokomi naudotis verslo paramos organizacijų teikiamomis paslaugomis, galės pasinaudoti lengvatinėmis įmonių steigimo sąlygomis gaus kitų naudingų pasiūlymų.

 Būtina padrąsinti

 Mokymo renginius vedęs A. Tapinas prisipažino, kad jį nustebino gan pastebimi sostinės ir provincijos klausytojų skirtumai. Vilniečiai renginio metu uždavė daug klausimų, aktyviai dalyvavo praktinėje užduotyje, drąsiai dalijosi idėjomis, o provincijoje dalyviai buvo gana pasyvūs, neryžtingi, nenoriai kalbėjo, tarsi bijodami suklysti. „Bet juk versle dažniausiai nėra vieno teisingo atsakymo. Iš pažiūros beprotiškos idėjos gali tapti labai sėkmingu verslu“, – tvirtina A. Tapinas.

 Pasak jo, mažų miestelių žmones, jaunimą tiesiog būtina mokyti drąsiai bendrauti, tartis, dalyti idėjomis ir ryžtingai jas įgyvendinti. Prie to turi prisidėti ir mokyklos, ir vietiniai profesinio rengimo centrai, aukštesniosios mokyklos, verslumo skatinimo organizacijos. „Jei jauni žmonės nepradės kurti verslo ir darbo vietų, provincijos jaunimas išsivažinės, o miesteliai paprasčiausiai išmirs“, – įsitikinęs A. Tapinas.

 „Šis projektas skirtas visiems, svajojantiems apie nuosavą verslą, bet dėl vienokių ar priežasčių tam nesiryžtantiems. Tikiu, kad projekto metu įgytos žinios, ir sėkmės pavyzdžiai įkvėps šiam žingsniui ir įtikins, kad verslas nėra tik išrinktųjų, kokių nors ypatingų žmonių privilegija. Sulaukti pasisekimo versle gali daugelis iš mūsų. Tai savo pavyzdžiu įrodys ir projekto lektoriai, savo idėjas pavertę pelningu verslu“, – tvirtino Šiaurės miestelio technologijų parko projektų vadovė Aistė Pankaitė-Jonikė.

 Projektą pagal Asistento 4 programą vykdo Šiaurės miestelio technologijų parkas kartu su partneriais -  „Verslia Lietuva“, Varėnos technologijų ir verslo mokykla, Kauno kolegija, Verslumo skatinimo akademija ir Kazimiero Simonavičiaus universitetu. Iki 2015 m. vasaros įgyvendinamas verslumo skatinimo projektas „Verslo LAB‘as“. Projekto organizatoriai išsikėlė gana ambicingą tikslą – paskatinti bent 18 naujų smulkaus ar vidutinio verslo subjektų susikūrimą. Kaip žinoma, laukiama ir Šakių verslo informacijos centro organizuojamų renginių pagal tą patį projektą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip atsikratote žaliosiomis atliekomis?

klausimelis 04 16Dalė iš Griškabūdžio:

Lapus, daržovių atliekas kompostuojame. Po to kompostą naudojam ant daržo. Nugenėtas medžių šakas patys susismulkinam ir naudojam kaip kurą. Žinau, kad žaliąsias atliekas galima vežti į tam skirtas aikšteles. Bet kai kaime gyveni, tai nereikia niekur vežti. Be to, tokių atliekų nedaug ir susidaro. Nupjauta žolę dedu apie medelius, krūmus. 

klausimelis 04 16 2

Ilma iš Šakių:

Šiuo metu gyvenu bute. Tad dėl žaliųjų atliekų tvarkymo ir rūpesčių neturiu. Jeigu tvarkomės, pasigrėbiam apie daugiabutį, tai sukraunam į krūvas, kurias po to išveža seniūnija. Be abejo, žinom, kad reikia atsakingai ir gamtoje elgtis poilsiaujant, todėl ir laužą tik tam skirtose vietose kūrenam, dar ir šiukšles, kitų paliktas, surenkam.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.