Turint įvairių puodų ir keptuvių galima lengvai paruošti maistą. Bet ką daryti, jei galimybės naudotis įvairiais virtuvės reikmenimis neturite, pavyzdžiui, dėl laiko stokos? Laimei, yra daugybė skanių ir lengvai paruošiamų patiekalų, kuriuos galite pasigaminti naudodami tik vieną puodą. Taigi, žemiau dalinamės net keturiomis tokių patiekalų idėjomis.
Aitriųjų paprikų troškinys
Vėsesnėmis dienoms puikiai tinka sotus aitriųjų paprikų (čili) troškinys, kurį taip pat galima lengvai paruošti viename puode. Pirmiausia, jame apkepkite norimą mėsą (pvz., maltą jautieną ar kalakutieną), tada sudėkite kubeliais supjaustytus svogūnus, paprikas, česnakus ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite aitriosios paprikos milteliais, kmynais, druska bei pipirais ir leiskite mišiniui troškintis, kol skoniai susilies. Įdėkite skardinę pupelių ir toliau troškinkite, kol įkais. Ant viršaus užberkite sūrio ir grietinės, patiekite prancūzišku batonu ar kita mėgstama duonele.
Vos tik įsivaizduojant šį patiekalą pradeda kauptis seilės? Tuomet nieko nelaukite ir pasigaminkite jį savo namuose. O tam, kad maisto ruošimo procesas būtų kuo sklandesnis ir malonesnis, nepamirškite aukštos kokybės indų.
Puodai internetu – greitas ir patogus pasirinkimas kiekvienam norinčiam atnaujinti savo virtuvės reikmenis.
Rizotas
Nors rizotas skamba kaip įmantrus patiekalas, iš tikrųjų jį ganėtinai paprasta pagaminti viename puode. Pirmiausia, svieste arba alyvuogių aliejuje pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir česnakus, kol jie taps skaidrūs. Suberkite rizoto ryžius ir išmaišykite, tada supilkite norimą skystį (pvz., vištienos sultinį arba baltąjį vyną). Nuolat maišykite, kad skystis įsigertų į ryžius, tada, jei reikia, įpilkite papildomai skysčio, kol ryžiai bus išvirę pagal jūsų skonį. Ant viršaus užberkite tarkuoto parmezano sūrio ir smulkintų prieskoninių žolelių, kad paruoštumėte restorano lygio patiekalą.
Sriuba
Sriuba – savas ir šildantis patiekalas, kurį galima pagaminti iš įvairių ingredientų. Pradėkite troškinti kubeliais supjaustytus svogūnus, salierus ir morkas, kol jie suminkštės, tada įpilkite norimo sultinio (pvz., vištienos ar daržovių). Pridėkite papildomų daržovių (pvz., bulvių, kukurūzų ar pupelių), norimų prieskonių ir norimų baltymų (pvz., smulkintos vištienos ar kubeliais pjaustyto kumpio). Leiskite sriubai virti, kol visi ingredientai sušils ir bus paruošti. Patiekite su traškia duona.
„Wok“ troškinys
„Wok“ troškinys yra greitas ir sveikas patiekalas, kurį galima pagaminti vos viename puode. Visų pirma, patroškinkite norimus baltymus (pvz., vištieną ar tofu sūrį) su šiek tiek aliejaus, kol jie iškeps. Sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves (pvz., paprikas, brokolius, žirnelius) ir kepkite, kol jos suminkštės ir taps traškios. Pagardinkite troškinį sojų padažu, česnaku bei imbieru ir patiekite su ryžiais arba makaronais.
Kartais norint paruošti maistą, pakanka vos vieno indo. Šie vieno puodo patiekalai puikiai tinka, kai norisi supaprastinti maisto ruošimo rutiną, bet vis tiek mėgautis skaniais ir sočiais patiekalais. Išbandykite juos ir pamatysite, kiek laiko ir pastangų galite sutaupyti virtuvėje!
d-0258