Dalyvavo paramos koncerte

vaikai lnk
Nuotr. Paramos koncerte „Gelbėkit vaikus“ dalyvavo ir Šakių rajono atstovai – trijų dienos centrų vaikai bei juos lydintys asmenys.


Praėjusį penktadienį LNK televizijos eteryje jau devintąjį kartą vyko paramos koncertas „Gelbėkit vaikus“. Jame dalyvavo bei puikiai laiką praleido ir trijų dienos centrų iš Šakių rajono atstovai.
 
Pasak Šakių vaikų dienos centro vadovės Jūratės Arštikaitienės, vaikai vyko iš Šakių, Sintautų ir Kriūkų dienos centrų. Šakiečiams tai nebuvo naujiena, tačiau kriūkiečiai į paramos koncertą vyko pirmą kartą. Beje, vaikų dienos centras Kriūkuose susikūrė tik pernai, tad nemažą patirtį šioje srityje turinti J. Arštikaitienė juos šiek tiek pagloboja.

Vaikams patiko ne tik stebėti darbą televizijoje, sutikti žinomus žmones, stebėti ir patį aukojimo procesą, bet net keli mūsų rajono vaikai noriai dalyvavo ir bendro paveikslo piešime su broliais dailininkais Algirdu ir Remigijumi Gataveckais. Įspūdingas renginio metu sukurtas kūrinys bus padovanotas didžiausią sumą Aukok.lt portale paaukojusiam žmogui.

„Iš to bendro katilo atkeliauja ir mums. Gauname lėšų vasarai, kad galėtume pasirūpinti vaikų užimtumu, taip pat prideda prie maitinimo, esame ir konkrečių dalykų už tas lėšas pirkę, pavyzdžiui, akinius, esam Sintautuose šeimai padėję nupirkę stalą, lovą“, – sako J. Arštikaitienė.

Konkrečios šeimos, kuriai galėtų būti skiriama parama, rajone ieškota iš šįkart. Yra, kam reikia įrengti dušą ar kitaip pagerinti buitį, tačiau problema, kad skurdžiai gyvenančios šeimos dažniausiai įsikūrusios ne savo būstuose, bet socialiniuose ir organizacija tokiais atvejais nelabai nori skirti lėšas. Be to, kai skiriama didesnė suma, tokius atvejus norima viešinti, supažindinti žiūrovus su šeimomis ir parodyti, kad parama išties reikalinga, vėliau pristatyti, kad parama panaudota tikslingai. Tačiau ne paslaptis, kad tokios šeimos tiesiog nenori viešumo.

Rajono delegacija džiaugėsi puikiai praleidusi laiką ir nors vaikai namo grįžo vėlai bei pavargę, tačiau kupini puikių emocijų ir laimingi.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.