Ariogaloje jau 31-ąjį kartą rinkosi tremtiniai ir politiniai kaliniai

tremtiniai ariogala 2021
Šiemet prie šventėje dalyvavusių rajono tremtinių ir politinių kalinių prisijungė ir jaunieji šauliai. (I. Haase nuotr.)


Šeštadienį Ariogaloje, Raseinių rajone, 31-ą kartą vyko tradicinis tremtinių, politinių kalinių ir Laisvės kovų dalyvių sąskrydis „Su Lietuva širdy“, kuriame dalyvavo ir grupelė šakiečių.
 
Sąskrydis „Su Lietuva širdy“ – geriausia proga susitikti likimo brolius ir seseris, išgirsti gyvąsias istorijos pamokas iš jos liudininkų. Renginys prasidėjo dalyvių eitynėmis nuo Ariogalos Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios į Dubysos slėnį, kuriame ir vyko tremtinių šventė. Susirinkusius sveikino Lietuvos vadovai: Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė, buvęs Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas, vienas iš Sąjūdžio pirmeivių Vytautas Landsbergis ir kiti.

Šiemet sąskrydyje buvo įrengta ir partizanų stovykla, kurioje buvo galima susipažinti su partizanų gyvenimo detalėmis, uniformomis, ginklais. Vyko įvairios teminės diskusijos, buvo skaitomos paskaitos, vyko knygų, filmų pristatymai.

„Džiaugiuosi Šakių politiniais kaliniais ir tremtiniais, kurie kasmet dalyvauja sąskrydyje. Taip pat labai smagu ir dėl jaunimo – jaunųjų šaulių, kurių vertybinės nuostatos ir patriotizmas sulig kiekvienu sąskrydžiu vis tvirtėja“, – sakė kiekvienais metais renginyje dalyvaujanti Seimo narė Irena Haase.

Lietuvoje šiuo metu belikę kiek daugiau nei 20 tūkst. tremtinių, o buvo ištremta bemaž 300 tūkstančių. Daugelis jų iš tremties nebegrįžo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px