Cirko mokykla išsaugojo savarankiškumą

januseviciene cirko mokykla1
Baigiami dėlioti paskutiniai rajono kultūros įstaigų tinklo pertvarkos taškai. Iki šiol buvo tariamasi dėl Šakių kultūros centro cirko mokyklos teisinio statuso ir galiausiai sutarta, kad jis tampa dar vienu kultūros centro padaliniu. Tad Šakių kultūros centras iš viso turės penkis padalinius.

Dar metų pradžioje, vasario mėn., rajono savivaldybės tarybai pritarus, Kudirkos Naumiesčio, Sintautų, Griškabūdžio, Lukšių, Gelgaudiškio kultūros centrai buvo reorganizuoti ir prijungti prie Šakių kultūros centro bei tapo jo padaliniai. Tačiau liko neišspręstas klausimas dėl Šakių cirko mokyklos teisinio statuso. Rugsėjo pradžioje šį klausimą aptarti rinkosi ir Kultūros ir meno taryba, svarsčiusi, ar Cirko mokykla turėtų būti padaliniu, ar kokiu kitu dariniu. Šis klausimas rajono Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus specialistų, Šakių kultūros centro vadovo Mindaugo Kriaučiūno buvo išdiskutuotas, aptarta įstaigos numatoma vizija ir su Cirko mokyklos vadove Itana Januševičiene. Kaip informavo M. Kriaučiūnas, rugsėjo 30 d. buvo priimtas sprendimas ir Cirko mokykla tapo Šakių kultūros centro padalinys ir taip išsaugojo savo savarankiškumą.

Pasiteiravus Cirko mokyklos vadovės I. Januševičienės, kokiomis nuotaikomis gyvena, ši pasakojo, kad šiuo metu intensyviai dirba prie naujų projektų rašymo.

„Dirbsim toliau kaip padalinys. Planuojam veiklas. Dabar projektų rašymo vajus, tai sėdim ir rašom. Ant nosies „Cirko žiburiai“, – kalbėjo Cirko mokyklos vadovė.

Anot I. Januševičienės, Cirko mokyklą lanko 50–60 vaikų. Rugsėjį, kaip kasmet, vyko naujų narių priėmimas, tad šiuo metu pagal NVŠ programą cirko meno paslapčių mokosi apie 50 asmenų, dar keliolika ikimokyklinio amžiaus vaikų lanko treniruotes pagal sutartis. Cirko mokykla dalyvauja ir Kultūros paso programoje – vykdomos dvi edukacinės programos.

Kaip jau buvo rašyta, Šakių kultūros centrui prasiplėtus struktūriškai, buvo ieškoma dar kultūros srities specialistų bei paskelbti konkursai direktoriaus pavaduotojo kultūrai ir bendriems reikalams bei direktoriaus pavaduotojo ūkio reikalams pareigoms užimti.

„Pretendentai neatitiko keliamų reikalavimų. Todėl šiai minutei pavaduotojo kultūrai neturiu“, – trumpai komentavo M. Kriaučiūnas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px