Netikėtos staigmenos minint Tarptautinę teatro dieną

meskaitieneAsta GVILDIENĖ

Kovo 27-ąją visame pasaulyje minima Teatro diena. Praėjusį šeštadienį visoje šalyje vyko Teatro dienai skirti renginiai, pagerbti režisieriai, aktoriai, teatrų vadovai už tas nepaprastas ir nesumeluotas akimirkas, padovanotas salėje sėdintiems žiūrovams. Jau tapo tradicija šią dieną paminėti ir mūsų krašte.

Nuotr. Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos vadovė V.Meškaitienė džiaugiasi  K.Kymantaitės prizu – „Teatro angelu“.

Teatras – tai akimirkos menas. Tos akimirkos – aktorių ir žiūrovų susitikimai, kurių metu žodžiai, ištarti scenoje, turi daugybę atspalvių ir prasmių. Iš tiesų, sudėtingas menas, stebinantis žmonių galimybėmis eksperimentuoti. Žiūri, kas vyksta scenoje, ir supranti, kaip tai gyva ir tikra. Vis kitos emocijos, vis nauji jausmai prikausto dėmesį ir nepaleidžia iki paskutinės užsklandos. Neverta net sakyti, kad būtent todėl mėgėjiškas teatras toks populiarus ir mūsų rajone.
 
Šakių kultūros centre kiekvienais metais vyksta tradicinė Marijampolės apskrities teatrų šventė „Suvalkiečiai visada kartu“, į kurią susirenka ne tik mūsų, bet ir kitų regiono rajonų mėgėjiškų teatrų atstovai. Neišimtis ir šie metai. Draugėn susirinko žmonės iš Plokščių, Griškabūdžio, Lekėčių, Paluobių, Zanavykų mėgėjiškų teatrų, daug laiko atiduodantys scenai. Į svečius atvyko Vilkaviškio rajono klubo „Rudenėlis“ mėgėjų teatras „Kertė“ ir „Naisių vasaros“ teatras“,  pradžiuginęs mūsų rajono žiūrovus nemokamu profesionaliu spektakliu ,,Škac, mirtie, visados škac...“.

Renginio metu, kaip įprasta, buvo  apdovanoti aktyviausi ir ryškiausi praėjusių metų  aktoriai. Vilkaviškio rajono klubo „Rudenėlis“ mėgėjų teatro „Kertė“ vadovė Leonora Gaurylienė įteikė prizą Sigitui Balsiui. Lekėčių laisvalaikio centro mėgėjų teatro vadovė Vaida Brazaitienė pasveikino Vaidotą Kirkicką. Šakių Zanavykų teatro vadovė Gražina Guzovijienė „Žemės angelu“ apdovanojo Aureliją Grinkevičienę. Pasak Šakių kultūros centro režisierės, jau daug „Žemės angelų“ nuskrido į jos aktorių rankas, kad primintų, jog gerus darbus reikia daryti nieko nelaukiant čia, žemėje.

Nereikia nei sakyti, kad ilgas ir nuoširdus darbas nelieka neįvertintas. Panašu, jog staigmenomis prasidėję šie metai Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos dramos studijos vadovei Vilijai Meškaitienei, ją ir toliau stebina. Praėjusį šeštadienį ji buvo pakviesta į Zarasuose vykusią jau septintąją Lietuvos mėgėjų teatrų šventę „Tegyvuoja teatras“. Ir ne veltui. Praėjusių metų Dramos studijos darbas buvo tikrai aukštai įvertintas. V.Meškaitienei buvo įteiktos dvi nominacijos: už ryškiausią teatrinį ansamblį ir ryškiausią nacionalinės literatūros interpretaciją – spektaklį „Atžalynas“, sukurtą pagal to paties pavadinimo K.Binkio pjesę (choreografė Laura Saunorienė, scenografas Algimantas Vorevičius).

Bet tai dar ne viskas. Įvyko tai, ko Dramos studijos vadovė visai nesitikėjo. Už visą kūrybinę veiklą ir nacionalinės dramaturgijos puoselėjimą jai buvo įteiktas pirmosios mūsų šalies moters – profesionalios režisierės Kazimieros Kymantaitės prizas „Teatro angelas“, sukurtas žymios dailininkės keramikės Jolantos Kvašytės. Belieka tikėtis, kad ne tik šie, bet ir visi ateinantys metai Dramos studijai  bus kupini staigmenų ir tokių aukštų įvertinimų.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.