„Mano Šakiai“ neleis užmigti gimtajam miestui

mano sakiaiPaskutinį rugpjūčio šeštadienį  Šakiuose vyko tradicinis jaunimo renginys „Įjunk šviesą“. Jo metu vyko ne tik sportinės jaunimo varžybos, bet ir įkurta nauja asociacija „Mano Šakiai“, kurios tikslas – neleisti užmigti gimtajam miestui ir visiems kažką kartu nuveikti.
 
Nuotr. Aktyvūs jauni žmonės, net ir gyvendami toli nuo gimtųjų namų, nesnaudžia sudėję rankas. Jie pasiryžę veikti susibūrę į asociaciją „Mano Šakiai“.
 
Naujos asociacijos, apjungusios apie dešimt jaunų ir aktyvių šakiečių, gyvenančių, studijuojančių ar dirbančių kituose šalies miestuose, pirmininku tapo Vilniuje gyvenantis mūsų kraštietis Mindaugas Tarnauskas. Jo teigimu, idėja įsteigti tokią asociaciją kilo šių metų pavasarį, o sutartis buvo pasirašyta liepos mėnesį. Tradicinė vasaros palydėtuvių šventė jaunimui „Įjunk šviesą“ buvo proga vėl visiems susirinkti ir sutvarkyti paskutinius įstatų niuansus, kad jau būtų galima pradėti veikti.

Renginys „Įjunk šviesą“ šiemet jau šeštasis. Šią gražią tradiciją asociacija ketina pratęsti ir ateityje. Programoje – krepšinio, futbolo, tinklinio varžybos, pritraukusios daugiau nei 100 dalyvių. Be to, naujiena tapo šaudymo rungtis, kuri vyko Jurbarke esančioje šaudykloje.  Prizines vietas užėmusias komandas ir sportininkus kavinėje „Kiba“ apdovanojo renginio iniciatorius Mindaugas Tarnauskas. Futbolo varžybose pirmąją vietą laimėjo „Audra 2“. Antrąją vietą užėmė „Audra 1“. Trečioje vietoje liko „Technika“. Tinklinyje laurus susišlavė M. Vilkaičio, T. Butkaus, L. Linerto ir K. Vilimaičio komanda. Vaikinų krepšinio varžybose  geriausiai pasirodė komanda „O ką?“. Asmeninėje lėkštelių šaudymo įskaitoje pirmąją vietą laimėjo E.Vasiliauskas. Antrąją vietą užėmė G.Juknevičius, trečioje vietoje liko L.Suodaitis. Bendroje šaudymo varžybų įskaitoje pirmavo M.Lebeckas. Antrąją vietą pelnė G.Juknevičius. Trečiąją vietą užėmė E.Vasiliauskas. Komandinėje šaudymo varžybų įskaitoje nepralenkiama buvo „Jurbarkas 1“ komanda. Antroje vietoje liko „Jurbarkas 2“ komanda. Trečiąją vietą laimėjo „Lekėčiai“.

„Asociacija „Mano Šakiai“ – tai galimybė susiburti ir kažką nuveikti gimtojo miesto labui, atgaivinant pilietinį jaunimo gyvenimą. Pratęsę šventės „Įjunk šviesą“ tradicijas, ateityje planuojame ir daugiau renginių įvairioms socialinėms grupėms – tiek jaunimui, tiek vyresniems žmonėms, tiek senjorams, - apie asociacijos planus kalbėjo jos pirmininkas. – Apie dešimt jaunų žmonių, kurių tarpe Laurynas Suodaitis, Modesta ir Bernadeta Domeikaitės, Povilas Olensevičius, Mindaugas Sadauskas, Aistė Bakaitė, nepaisydami savo užimtumo, pasiryžę neleisti užmigti gimtajam miestui. Juo labiau, kad daugelis iš jų jau turi patirties organizuojant renginius, įgyvendinant projektus, yra sukaupę nemažą patirtį.“

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.