Vaikų teatras užaugo: „Kaukučiams“ - 25-eri!

kaukasVaikų teatro vadovė Laima Kajokaitė nusišypso, kai gatvėje sutinka kartu su jos teatru užaugusius pirmuosius artistus. Tačiau ji skuba pas nekantriai laukiančius naujus, teatro kerų užburtus mažuosius “kaukučius”.
 
Nuotr. L. Kajokaitės mokomi mažieji artistai susipažįsta su gyvenimu scenoje.
 
L. Kajokaitė teigia, kad greta suaugusiųjų egzistuoja ir pačių vaikų kuriamas menas, vaikų drama. „Einant į spektaklį, nebūtina apie teatrą daug išmanyti. Viską išmanyti apie teatrą turi teatro aktoriai. Džiaugiuosi, kad tokie yra jaunieji Šakių kultūros centro vaikų teatro ,,Kaukas“ aktoriai“,- teigė vadovė.

 Šiemet 25-ąjį kūrybinės veiklos jubiliejų švenčiantį vaikų teatrą ,,Kaukas“ lankė kelios dešimtys jaunųjų aktorių. Laima Kajokaitė pasakojo, jog 1989m. sėkmingai pradėję savo kūrybinę veiklą aktoriai daug metų buvo vieni geriausių rajone ir už jo ribų. Per 25 gyvavimo metus buvo daug repeticijų, daug išvykų, koncertų, daug sceninės laimės ir... baimės.

„Sunku prisiminti visus aktorius, sunku prisiminti ir virš trisdešimt pastatytų spektaklių. Ir dabar nuslysta veidu šypsena sutikus  jau brandžius Mindaugą Rauktį - Mikę Pūkuotuką ar Karlsoną, Igną Klimaitį – Mažylį ar Zuikutį, Rugilę Guzovijūtę - Trepsę ar Ožką ir kitus“,- pasakojo L. Kajokaitė.

Kiekvienais metais su pavasarine nuotaika aktorius sutinka visų mylimas ,,Scenos pavasaris‘‘, kiekvienais metais jaunieji žiūrovai ploja vis naujam ,,Kauko“ spektakliui.

„Jau tradicine tapo Šakių kultūros centre organizuojama respublikinė vaikų teatrų šventė ,,Šakietukas‘‘. Scenos meno vertybėmis dalijasi bendraminčiai iš Kalvarijos, Klaipėdos, Varėnos, Birštono ir  kitų miestų. Praeiti metai artistams buvo ypač sėkmingi. Respublikinėje vaikų teatrų šventėje ,,Šimtakojis-2013‘‘ jie tapo diplomantais“,- pasidžiaugė L. Kajokaitė.

Dabar net sušilę vaikai repetuoja J. Erlicko ,,Kolumbo Gimtadienį“, kiekvienas jų yra mokomas įsijausti į vaidmenį, gerai atrodyti scenoje, nebijoti žiūrovo.

„Kelinti metai iš eilės nesiskiriu su kolektyvo lyderiais – Ugne Daniūnaite, Ugne Špinderaityte, Jūriu Dumčiumi, Emilija Šuopyte, Laura Miesčionaityte, Aiva Valaityte, Raminta Liubinaite, Milena Masteikaite, Egle Pališkyte ir kitais,- vardijo savo artistus L. Kajokaitė, dėkodama jų tėveliams ir mokytojams. - Jie pirmieji mūsų padėjėjai ir patarėjai. O didžiausias ačiū Jums, mano jaunieji scenos mylėtojai.“
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px