Šakiuose varlinėjęs gandras tapo kauniečiu

gandrasŠakių gyventojai stebėjosi ir fotografavo po Šakius vaikštinėjantį gandrą, nepabūgusį žingsniuoti ir pagrindine Šakių gatve esant judriam popietiniam eismui.
 
Sustabdęs mašinų srautą gandras iš lėto ėjo V. Kudirkos gatve, pasivaikščiojo prie daugiabučių, paskui atklydo prie mašinų stovėjimo aikštelės. Kaip pasakojo vyriausias veterinarijos gydytojas – inspektorius Alvydas Pilipauskas, jam ne iš pirmo karto pavyko pričiupti gandrą. „Norėjau jį pagauti, tačiau šis pabėgo ir nuplasnojo Siesarties link. Tik kitą dieną su graibštu man pavyko jį sugauti“,- kalbėjo A. Pilipauskas.

Pasak inspektoriaus, šio gandro istorija yra ilga. Jis dar praeitą rudenį buvo pagautas prie prekybos centro „IKI“. Žiemą jį globojo labai gyvūnus mylinti šakietė. „Tačiau pavasarį gandras pradėjo žnaibyti mažiukus vaikus ir moteris išsigando, kad savo ilgu snapu jis neiškabintų jiems akių. Pabėgęs iš šios moters gandras vėl pateko į gatvę“,- sparnuočio istoriją pasakojo A. Pilipauskas.

Jis teigė, jog gandras yra sveikas, tačiau nieko nebijo – nei žmonių, nei mašinų. Tai tikriausiai įvyko dėl to, jog dar būdamas mažiukas jis galėjo būti prijaukintas žmonių. Kad gandras sveikas, patvirtino ir gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ Kaune, į kurią jis buvo nugabentas. Kadangi ilgasnapio sveikatos būklė gera, jis paleistas į panemunės pievas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px