Nauja jaunimo darbuotoja ieškos 510 nežinia kur esančių jaunuolių

valaityteRugsėjo pabaigoje Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Europos socialinio fondo agentūra ir Lietuvos darbo birža pasirašė trišalę sutartį dėl projekto „Atrask save“ įgyvendinimo. Prie šio projekto įgyvendinimo prisidės nuo spalio 1d. Šakių atvirame jaunimo centre įdarbinta nauja darbuotoja Kristina Valaitytė iš Slavikų.
 
Nuotr. Kristina Valaitytė sako nebijanti atsakomybės ir atsakingai imasi naujų pareigų.
 
Naujasis nuo 2014 m. Lietuvoje įgyvendinamas Jaunimo garantijų iniciatyvos projektas, skirtas 15–29 metų niekur nedirbantiems, nesimokantiems ir mokymuose nedalyvaujantiems jaunuoliams. „Šiuo projektu siekiame kiekvienam niekur nedirbančiam ir nesimokančiam jaunam žmogui asmeniškai pasiūlyti atrasti save, jei reikia, įgyti profesiją ar kvalifikaciją, galbūt darbinės patirties, ir tokiu būdu padėti įsilieti į darbo rinką“, – teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.  

Projektą „Atrask save“ antradienį savivaldybėje vykusiame Šakių rajono jaunimo reikalų tarybos posėdyje pristatė savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė. „Siekiama dingusį ar niekur nedirbantį jaunimą kaip galima skubiau sugrąžinti į švietimo sistemą ar integruoti į darbo rinką“, – kalbėjo D. Jurgutienė.

Nuo spalio 1 d. Atvirame jaunimo centre prie Jaunimo kūrybos ir sporto centro įdarbinta 23-ejų metų K. Valaitytė, Aleksandro Stulginskio universitete baigusi ekonomiką. Naujoji jaunimo darbuotoja per trejus metus privalės surasti 510 jaunus (15–29 m. amžiaus) rajono asmenis, dingusius iš duomenų bazės. „Iš viso rajone gyvena 30 tūkst. 852 gyventojai. Iš jų 6 tūkst. 703 nuo 14 iki 29 m. Reikia surasti 510 dingusių žmonių, – kalbėjo D. Jurgutienė. – Išdalinus trejiems metams be žinios esančius 510 žmones, kasdien reikia rasti po žmogų, o kai kuriomis dienomis netgi po du.“ Kadangi etatas įsteigtas terminuotai sutarčiai, skelbti konkurso šioms pareigoms užimti nereikėjo. Jauno darbuotojo etatas trejus metus bus išlaikomas projekto lėšomis. Projekte numatyta: pasibaigus šiam terminui, dar penkerius metus šis etatas turės būti išlaikomas iš savivaldybės biudžeto.

Planuojama, kad projekto veiklose dalyvaus 35 tūkst. nedirbančių, nesimokančių ir mokymuose nedalyvaujančių 15–29 metų šalies jaunuolių. Projekto vertė per 33 mln. eurų. Projektas „Atrask save“ finansuojamas Jaunimo užimtumo iniciatyvos, Europos socialinio fondo ir valstybės biudžeto lėšomis. Tai pirmasis projektas, įgyvendinamas pagal 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos priemonę „Jaunimo užimtumo didinimas“.

Projektą įgyvendina Lietuvos darbo birža kartu su Jaunimo reikalų departamentu, teritorinėmis darbo biržomis, nevyriausybinėmis organizacijomis ir biudžetinėmis įstaigomis. Projektas bendrai veiklai subūrė 69 organizacijas ir įstaigas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.