Šventiniu laikotarpiu senjorai apdalyti gerumu

kavaAgnė NAUMAVIČIŪTĖ

Kaip ir kasmet, gruodžio 6 d. startavo asociacijos „Mano Šakiai“ organizuojama tradicinė akcija „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“. Šiais metais net septynios rajono įstaigos iki sausio 10 d. senjorus vaišina nemokama kava ir arbata.

Nuotr. Rajono senjorai iki sausio 10 d. net septyniose maitinimo įstaigose gali pasivaišinti nemokama kava.

Prisijungė septynios įstaigos

Asociacija „Mano Šakiai“ akciją „Iki pasimatymo prie kavos puodelio“ organizuoja ketvirtą kartą. Pirmaisiais metais prie jos prisidėjo tik kavinė-picerija „Kiba“, tačiau antrą bei trečią kartą prie akcijos prisidėjo jau daugiau – keturios kavinės. Šiais metais prie šios akcijos prisijungė jau septynios įstaigos: Šakiuose – kavinės „Pasakos namelis“, „Katas“, „Kiba“ ir restoranas „Centras“, Gelgaudiškyje – kavinė-baras „Vakarų užuovėja“, Kiduliuose – vyninė-kavinė „Vilkenta“ ir Lukšiuose – kavinė „Modėja“. Šiose įstaigose visi senjorai (šeštadieniais „Pasakos namelyje“, sekmadieniais kitose kavinėse) vaišinami nemokama kava.

Rajono savivaldybės tarybos narys bei asociacijos „Mano Šakiai“ pirmininkas Mindaugas Tarnauskas pastebėjo, jog asociacijos organizuojama akcija po truputį yra atpažįstama ir mūsų rajone pradeda prigyti.

„Kitaip sakant, Šakiai po truputį vejasi Vilnių, kur ši akcija organizuojama jau antrą dešimtmetį“, – sakė M. Tarnauskas.

Pasekė Vilniaus pavyzdžiu

Asociacijos pirmininko pasiteiravus, kaip visgi sumanyta, jog Šakiuose taip pat reikalinga akcija, pradžiuginanti rajono senjorus, šis atsakė, kad ją sugalvota organizuoti pasinaudojant geruoju Vilniaus pavyzdžiu, kur tokia akcija šiais metais organizuojama jau penkioliktus metus.

„Vilniuje jau įprasta sudaryti galimybę senjorams prieššventiniu laikotarpiu išeiti į kavines, pavaišinti juos kava ar arbata bei pasidalyti bendravimo džiaugsmu“, – mintimis dalijosi pirmininkas.

 M. Tarnauskas taip pat pastebėjo: žinant, kokio dydžio Lietuvoje yra pensijos, senjorai tikrai dažnai neturi galimybių apsilankyti kavinėse. Ir juokaudamas pridūrė, kad nors pensijų padidinti negalįs, senjorus gali bent pakviesti į kavinę.

Didelis susidomėjimas

Vykdant akciją, Gruodžio 13 d. senjorai buvo pakviesti į kavinę-piceriją „Kiba“, kur  senjorai buvo vaišinami ne tik kava, arbata, bet ir saldumynais.

Renginys pavyko puikiai, vienu metu į kavinę sugužėjo apie 30 senjorų, kadangi padavėja jau nebespėjo jų aptarnauti, pagalbon puolė ir pats akcijos organizatorius M. Tarnauskas. Tą dieną į „Kibą“ suėjo senjorai, priklausantys įvairioms organizacijoms: Šakių pensininkų bendrijos „Bočiai“ nariai, rajono pagyvenusių žmonių ir Antrojo pasaulinio karo dalyvių draugijos nariai, našlių klubo „Nendrės“ narės ir kt.

Kadangi pabendravus su daugeliu susirinkusių senjorų buvo išsakyta mintis, kad tokie susitikimai yra itin reikalingi, M. Tarnauskas pažadėjo, kad tokius suėjimus bus bandoma organizuoti dažniau.

Nors ankstesniais metais šia akcija rajono senjorai domėdavosi gan vangiai, pavyzdžiui, praėjusiais metais ja iš viso pasinaudojo tik apie 40 senjorų, tai šie metai visiškai kitokie – dar nesibaigus akcijos laikotarpiui matyti, kad ja susidomėta daug aktyviau. Rajono senjorai su mielu noru eina į akcijoje dalyvaujančias kavines, bendrauja ir planuoja tolimesnius savo susitikimus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.