Sudaryta savivaldybės nevyriausybinių organizacijų taryba

Praėjusiame rajono savivaldybės tarybos posėdyje pritarta savivaldybės nevyriausybinių organizacijų (NVO) tarybos sudarymui. Taryba sudaryta dvejų metų kadencijai.

NVO taryba yra patariamoji institucija, užtikrinanti NVO dalyvavimą nustatant, formuojant ir įgyvendinant NVO plėtros politiką. Taryba skirta teikti pasiūlymus savivaldybės institucijoms dėl savivaldybės teritorijoje veikiančių nevyriausybinių organizacijų veiklos skatinimo ir atlikti kitas nuostatuose numatytas funkcijas.
 
Numatyta, kad ši taryba sudaroma laikantis tokio principo: ne daugiau kaip 1/2 tarybos narių – savivaldybės institucijų ir įstaigų atstovai ir ne mažiau kaip 1/2 tarybos narių – nevyriausybinių organizacijų, veikiančių savivaldybės teritorijoje, atstovai.

Tarybą sudaro aštuoni asmenys: Šakių rajono sporto klubų sąjungos prezidentė Inga Bankauskienė, Šakių jaunimo sąjungos „Apskritasis stalas“ valdybos narė Gintarė Grockytė, Šakių rajono žmonių su negalia sąjungos tarybos narė, rajono savivaldybės neįgaliųjų reikalų koordinacinės tarybos pirmininkė Janina Jokūbaitienė, rajono savivaldybės administracijos vyriausioji specialistė Danutė Jurgutienė, Šakių trečiojo amžiaus universiteto rektorė Margarita Liukaitienė, Šakių verslo klubo narė, Verslo informacijos centro direktorė Daiva Palukaitienė, rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė bei rajono savivaldybės administracijos Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė Jūratė Šneideraitienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.