Naujos atliekų surinkimo aikštelės: vis dar derinamos jų vietos

zakaitis centre
Nuotr. UAB „Teisingi energetikos sprendimai“ projektuotojas Rokas Žakaitis (centre) su Barzdų seniūnijos seniūnu Remigijumi Naujokaičiu aptarė, kur konkrečiai šioje seniūnijoje bus įrengtos konteinerių aikštelės.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Vasario 12 d. rajono seniūnai su Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centro (MAATC) atstove ir projektuotoju derino paskutines detales dėl konteinerių aikštelių įrengimo Šakių rajono savivaldybės teritorijoje.

Kaip informavo rajono savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Asta Cikanienė, MAATC įgyvendina projektą „Marijampolės regiono komunalinių atliekų rūšiuojamojo surinkimo infrastruktūros plėtra“, kurio metu penkiose savivaldybių, tarp jų ir Šakių, teritorijose planuojama įrengti komunalinių atliekų konteinerių aikšteles, pastatyti naujas ar rekonstruoti senas didelių gabaritų atliekų surinkimo aikšteles ir kita.

Kas konkrečiai iš šio projekto bus padaryta, jau daroma mūsų savivaldybėje, apžvelgė MAATC projektų administratorė Rita Mincienė. Anot jos, Šakių rajono savivaldybei iš šio projekto skirta 895 tūkst. eurų.

„Iš šių lėšų jau rekonstravome didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę pritaikydami antriniam daiktų panaudojimui, statoma nauja tokia aikštelė Skaistakaimio (Gelgaudiškios sen.) kaime. Netrukus gausim leidimą rengti tokią aikštelę Kudirkos Naumiestyje“, – pasakojo R. Micienė ir pridūrė, kad aikšteles planuojama įrengti iki metų pabaigos, o viso projekto įgyvendinimą užbaigti iki 2020 m., nors jis pratęstas iki 2023 m.

Pasak R. Micienės, iš šio projekto rajono savivaldybės teritorijoje buvo numatyta įrengti 120 vnt. (dar 2014 m.) konteinerių aikštelių, tarp jų ir kapinėse. Tačiau šešių aikštelių buvo atsisakyta, todėl bus įrengta 114 vnt. antžeminių neaptvertų konteinerių aikštelių, kurios skirtos mišrių, antrinių žaliavų, žaliųjų bei tekstilės atliekų surinkimui.

A. Cikanienė kalbėjo, kad su seniūnais dar praėjusią vasarą derino numatomas aikštelių vietas ir informaciją pateikė projektuotojams.

„Dėl tam tikrų apribojimų idealiai toje vietoje, kur seniūnai norėjo, aikštelių parinkti nepavyko. Visas jūsų išsakytas pastabas perdaviau projektuotojams“, – aiškino A. Cikanienė.

UAB „Teisingi energetikos sprendimai“ projektuotojas Rokas Žakaitis patikslino, kad jam dar kyla klausimų dėl beveik 20 aikštelių vietų įrengimo, todėl jis susitikimo metu tuos klausimus aptarė su seniūnais individuliai.

Seniūnams kilo klausimas, kodėl aikštelės nebus aptvertos. A. Cikanienė patikslino, kad iš šio projekto lėšų jos tikrai nebus aptvertos, bet galbūt iš Aplinkos apsaugos programos lėšų būtų galima ateityje kai kurias aikšteles aptverti ar įrengti stogelius.

Dėl atliekų konteinerių vietos parinkimo į Šakių miesto seniūną kreipėsi V. Kudirkos g. 82A namo gyventojai, kurie tvirtina, kad, nesuderinus su jais, konteineriai buvo perkelti į kitą namo pusę. Anot gyventojų, šiltuoju metų laiku per langus iš konteinerių sklis kvapai ir vabzdžiai, jie negalės ilsėtis namo kiemo žaliojoje zonoje. Gyventojai prašo konteinerius perkelti iš dabartinės vietos, t.y. aikštelę įrengti už 10 metrų.

Anot Šakių seniūno Daliaus Jasevičiaus, praėjusią savaitę dar kartą su projektuotoju apžiūrėjo ir minėto namo gyventojų siūlomą vietą aikštelės įrengimui. Kadangi čia yra nuolaidi vieta, reikėtų atlikti papildomus darbus, kad būtų galima kloti trinkeles aikštelės pagrindui. Kur bus konkrečiai įrengta aikštelė, dabar laukiama projektuotojo ir rangovo atsakymo. Pasak seniūno, iš viso Šakių mieste konteinerių aikštelių planuojama įrengti apie 40.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.