Ragino viltis dėti ne tik į kandidatę

socialdemokratai nariai
Rinkimų štabo vadovė Kristina Geršvaltaitienė (iš dešinės antra) kalbėjo, kad, norint pasiekti sėkmę rinkimuose, reikia padirbėti ne tik štabui, bet visiems partijos nariams. D. Pavalkio nuotr.


Penktadienį į posėdį rinkosi Lietuvos socialdemokratų (LSDP) Šakių skyriaus tarybos nariai. Susitikimo metu, kaip pastebėjo ir pati LSDP kandidatė į Seimą Raminta Jakelaitienė, aptarti gana sausi, formalūs, bet tolimesniam darbui būtini klausimai.
 
Finansinę ataskaitą pristačiusi skyriaus iždininkė Aušra Bizaitė eilinį kartą dėmesį atkreipė į nario mokesčio nemokančius narius.

„Sąraše buvo 232 nariai, iš jų 155 mokėjo nario mokestį“, – informavo pranešėja ir atkreipė dėmesį į tai, kad nors nemokančių narių yra, lyginant dvejus paskutinius metus, mokančių narių skaičius padidėjo.

Visgi ji mato problemą, nes už nemokančius narius Centrui tenka sumokėti iš bendrų pinigų.

Bernardinas Petras Vainius teiravosi, ar yra vardinis nemokančių narių sąrašas, nes ir jam atrodo, jog skyrius už nemokančius narius neturėtų mokėti, siūlyta klausimą teikti svarstymui Etikos procedūrų komisijai. Skyriaus pirmininkas Darius Jakavičius ragino nebūti griežtiems, nes „sakyti, kad mes nenorime tavęs savo gretose iš mūsų pusės būtų nesąžininga“, nors trijų eurų mokestis už metus, pripažino jis, tikrai nėra didelė suma. Tačiau, pirmininko nuomone, visada buvo, yra, ko gero, ir bus neaktyvių, bet pažiūromis socialdemokratinių idėjų narių, tad esą svarbu ir tai, kad narių skaičius didėja.

„Vizija – kad skaičius didėtų, nebūtinai remiančių partiją“, – teigė D. Jakavičius, pripažinęs, kad partinė sistema Lietuvoje, deja, nėra populiari.

Rinkimų štabo vadovė Kristina Geršvaltaitienė pasidžiaugė partijos kandidate ir pripažino, kad nors viltys dedamos būtent į ją, viliasi, kad „pagaliau turėsim savo kandidatę“, tačiau prisidėti, padirbėti, štabo vadovės nuomone, reiktų kiekvienam bičiuliui. Susitikimo metu patvirtinta štabo sudėtis, dėmesys atkreiptas į praplėstas apygardos ribas ir Sūduvos šiaurinei apygardai priskirtas ne tik kelias Kauno rajono apylinkes, bet ir Kazlų Rūdos. Beje, kaip pastebi R. Jakelaitienė, kokios problemos būdingos, tarkim, Šakiams, visiškai neatliepia tų prijungtų prie mūsų apygardos apylinkių žmonių problemų.

„Dabar vyksta aktyvus programinių nuostatų rengimas, – sako R. Jakelaitienė, – ir galiu pastebėti, kad mūsų valstybėje vyksta lengvas chaosėlis ir kai atsiverti Valstybės kontrolės rekomendacijas, tai matai, kad ne naujus įstatymus reikia priiminėti, o taisyti, kas priimta.“

Į posėdį susirinkę skyriaus tarybos nariai pasidžiaugė aktyviai veikiančiais ir užsidegusiais jaunaisiais socialdemokratais, kuriems šiuo metu vadovauja Gabrielė Šedbaraitė. Aptarta ir balandžio 2 d. numatytos konferencijos darbotvarkė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px