Ir tyrimai, ir priedai – tik pagal tvarką

Dėl koronaviruso tiriami ne tik gydytojai, bet nurodoma tirti ir socialinius darbuotojus.  Trečiadienį socialiniams darbuotojams atlikti pirmieji tyrimai, jie bus daromi tik į prioritetinį sąrašą surašytiems darbuotojams. Beje, būtent pagal panašią tvarką darbuotojai galėtų būti ir skatinami, bet kol kas tai tik ateities perspektyva.

Įsigaliojus nurodymui, kad nuo šiol turėtų būti tiriami ir socialiniai darbuotojai, savivaldybės administracija suka galvas, kaip tai padaryti. Jei skaičiuotume visų rajone veikiančių įstaigų socialinius darbuotojus, tokių būtų apie 250.
 
Tačiau neabejojama, kad visi tikrai nebus tiriami, o meras Edgaras Pilypaitis mano, kad tokiais įsakymais priešinami dviejų sričių specialistai – medikai ir socialiniai darbuotojai. Mat pastaruosius nurodoma tirti mažinant gydytojams atliekamų tyrimų periodiškumą. Visgi nurodymas yra nurodymas, kurį vykdyti reikia.

„Prievolinis tyrimas sunkiai įsivaizduojamas, net ne visi medikai ištirti“, – spaudos konferencijoje penktadienį sakė meras.

Todėl, kaip paaiškino Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė, darbuotojai bus sudėlioti pagal prioritetus, pagal tai, kas ir kokius kontaktus turi, kokį konkrečiai darbą dirba. Visiems tai net nebūtina, svarsto vedėja, nes yra ir atostogaujančių, kiti turi nedarbingumą ar yra vaiko priežiūros atostogose. Pirmumas būtų teikiamas tiems darbuotojams, kurie teikia integralią pagalbą, lanko klientus namuose, bendrauja su jais globos įstaigose. Anot D. Pilypaitytės, antradienį savivaldybės gydytoja ruošė tvarką, kuria vadovaujantis socialiniai darbuotojai ir būtų tiriami. Ji nurodymą tirti socialinius darbuotojus vertina teigiamai ir sako, kad geriau iš anksto užbėgti įvykiams už akių ir išvengti galimų užkrato židinių.

Tvarka, pabrėžė D. Pilypaitytė, bus būtina ir socialiniams darbuotojams siūlomoms mokėti premijoms. Dar penktadienį spaudos konferencijos metu informuota, kad papildomai socialiniams darbuotojams skirti 4 mln. eurų, iš kurių 3 mln. turėtų pasiekti savivaldybes.  

„Tai nėra priemokos, ministerijos traktuoja tai kaip premijas, tai darbo įvertinimas jam pasibaigus“, – aiškino E. Pilypaitis, pridurdamas, kad kol kas net neaišku, kaip nurodoma suma bus paskirstyta atskiroms savivaldybėms.

D. Pilypaitytė taip pat komentavo, kad pirmiausiai reikia sulaukti karantino pabaigos, o paskui vertinti situaciją, žiūrėti, kas ir kiek konkretaus darbo atliko.

„Bet tikrai reikia žiūrėti kriterijus, nes yra žmonių, kurie išėję atostogų, augina vaikus ir tiesioginio darbo nedirbo“, – kalbėjo vedėja.

Meras akcentavo, kad pagrindinis kriterijus, skiriant premiją – „dėl karantino iškilusi rizika“, kurią turės pagrįsti įstaigos, kuriai priklauso socialinis darbuotojas, vadovas.

„Bus tik savivaldybės įstaigų ir seniūnijų darbuotojams, nevyriausybinių organizacijų darbuotojams nebus skirta“, – teigė D. Pilypaitytė, pridūrusi, kad premijos planuojamos „už ypač svarbių užduočių vykdymą karantino metu“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.